Fonds Kultiveren - jongeren & kunst

Voor cultuurprojecten voor en/of door jong adolescenten in het zuidwestelijke deel van Utrecht
Fonds Kultiveren - jongeren & kunst

Fonds Kultiveren stimuleert cultuur in de breedste zin en wil creativiteit bij jongeren prikkelen. Het fonds ondersteunt projecten in het zuidwestelijk gebied van de provincie Utrecht bestemd voor jongeren en jong volwassenen (12-30 jaar).

De wens is om jonge mensen te inspireren om op culturele ontdekkingstocht te gaan. Hoe je die ontdekkingstocht invult, hangt voor een deel af van wat en wie je tegenkomt.

Fonds Kultiveren maakt mogelijk dat jongeren plezier beleven aan kunst en cultuur. Dat kan zijn muziek maken van elke soort, een voorstelling op locatie maken en spelen, en al die andere creatieve activiteiten die je meenemen in de onbegrensde en verrassende wereld van kunst en cultuur.

Ben jij actief binnen een organisatie die creatieve activiteiten organiseert voor jongeren in deze regio en laat je het aanbod goed aansluiten bij de belevingswereld van de jongeren? Fonds Kultiveren zoekt aanvragers die deze uitdaging willen aangaan.

Voor wie?

Alle organisaties en makers in de creatieve sector, gevestigd in het zuidwestelijk deel van de provincie Utrecht, die actief jongeren benaderen met projecten die passen onder de paraplu kunst en cultuur. We zoeken projecten waarbij jongeren actief meedoen en/of die jongeren als publieksdoelgroep hebben. De aanvrager heeft kennis van de belevingswereld van de jongeren in de regio en stemt zijn aanbod en/of programmering hierop af.

Wil je meer weten? 

Neem contact op met Myrte Voormolen / Prins Bernhard Cultuurfonds Utrecht via 06-25735981.

Voor CultuurFondsen op Naam gelden dezelfde richtlijnen als voor het Cultuurfonds. Na ontvangst van een aanvraag bekijkt het Cultuurfonds of ondersteuning uit een van de CultuurFondsen op Naam mogelijk is, deze fondsen kunnen niet apart aangeschreven worden.

Zelf een fonds instellen?

Met een CultuurFonds op Naam kunt u veel betekenen voor cultuur en natuur in Nederland. Kies zelf een mooie bestemming voor uw geld. Er zijn vele mogelijkheden om een fonds op te zetten.

Meer weten