Nijman Biermasz 17 dorpen Fonds

Stimuleert culturele activiteiten in Witmarsum en de 16 aangrenzende dorpen. Aanvragen worden behandeld door het Prins Bernhard Cultuurfonds Friesland.
Nijman Biermasz 17 dorpen Fonds

Het Nijman Biermasz 17 dorpen Fonds steunt culturele activiteiten in 17 Friese dorpen. Dit zijn de dorpen waar Trudeke Biermasz en Frans Nijman 31 jaar lang ‘gedokterd’ hebben. Het vermogen bedraagt € 100.000 en het jaarbudget is € 6000. Projecten die worden gesteund lopen erg uiteen, van openluchtspelen en een concert ten bate van de restauratie van een kerk tot het Keatsmuseum en een dichterfestival.

Voor CultuurFondsen op Naam gelden dezelfde richtlijnen als voor het Cultuurfonds. Na ontvangst van een aanvraag bekijkt het Cultuurfonds of ondersteuning uit een van de CultuurFondsen op Naam mogelijk is, deze fondsen kunnen niet apart aangeschreven worden.

Door het Nijman Biermasz 17 dorpen Fonds gesteunde projecten

Zelf een fonds instellen?

Met een CultuurFonds op Naam kunt u veel betekenen voor cultuur en natuur in Nederland. Kies zelf een mooie bestemming voor uw geld. Er zijn vele mogelijkheden om een fonds op te zetten.

Meer weten