Oene Fonds

Het Oene Fonds ondersteunt financieel projecten op de terreinen cultuur en natuur in de Noord-Oost Veluwe met een voorkeur voor kleine kernen.
Oene Fonds
Fotocredits:
Foto van de winkel rond 1900

Op Tweede Pinksterdag 1893 trouwde H.C. Heering, en een dag later – op 23 mei 1893- zette hij in Oene een bestaande winkel voort. Drie generaties Heering hebben het bedrijf uitgebouwd tot een streekzaak voor de Noord Oost Veluwe, waar de mensen terecht konden van boter tot kunstmest, van bol wol tot kant-en-klare trui, van overall tot trouwkostuum, van babyuitzet tot eetkamerstoel. De firma HC Heering bestaat niet meer, maar de band met Oene blijft in stand door projecten in het dorp te steunen. 

De projecten lopen uiteen van het ondersteunen van een jubileumuitvoering, de restauratie van een kerkraam tot het herstel van een cultuurhistorische bomenrij. 

Alle projecten op het brede terrein van cultuur, educatie, natuur tot erfgoed komen in aanmerking. De projecten hebben gemeen dat ze zonder steun niet van de grond komen omdat ze geen overheidssteun krijgen. De insteller heeft een band met de kernen Epe, Heerde, Veessen, Vorchten, Welsum, Nijbroek, Vaassen, Niersen, Gortel, Emst en Tongeren.

Het jaarbudget is € 5.000 en de aanvragen worden behandeld door het Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland.

Voor CultuurFondsen op Naam gelden dezelfde richtlijnen als voor het Cultuurfonds. Na ontvangst van een aanvraag bekijkt het Cultuurfonds of ondersteuning uit een van de CultuurFondsen op Naam mogelijk is, deze fondsen kunnen niet apart aangeschreven worden.

Door het Oene Fonds gesteunde projecten

Zelf een fonds instellen?

Met een CultuurFonds op Naam kunt u veel betekenen voor cultuur en natuur in Nederland. Kies zelf een mooie bestemming voor uw geld. Er zijn vele mogelijkheden om een fonds op te zetten.

Meer weten