Aquarium3

Artis krijgt een nieuw aquarium. En wat voor een.

algemene bijdrage Natuureducatie in het ARTIS-Aquarium
Aangevraagd door
Stichting tot Instandhouding van de Diergaarde van het Koninklijk Zoölogisch Genootschap Natura Artis Magistra
Bijdrage
€ 50.000,00
Werkterrein
natuur

Het monumentale aquarium van Artis uit 1881 is aan vervanging toe. Het gebouw wordt gerenoveerd, maximaal verduurzaamd, het welzijn van de onderwaterdieren wordt vergroot en het aquarium gaat een sleutelrol spelen in onderwijs over een leefbare aarde.

In het nieuwe aquarium worden actuele en urgente water- en klimaatvraagstukken aan de kaak gesteld. Hoe beïnvloedt onze manier van leven het leven onder water? En hoe zorgen we ervoor dat toekomstige generaties zich ook kunnen verwonderen over de onderwaterwereld?

Aquarium1

Waarom steunt het Cultuurfonds het nieuwe aquarium van Artis?

Het aquarium is een rijksmonument dat vanwege aantasting door het zoute water uit de bassins moet worden gerestaureerd. Een kans om te vernieuwen, verduurzamen en een urgent verhaal te vertellen over het zorg dragen voor het leven onder water.

  • Met een geheel nieuwe permanente opstelling worden urgente oceaan- en klimaatvraagstukken aangesneden. Die worden verkleind tot een schaal die voor iedereen overzichtelijk, helder en begrijpelijk is.
  • Artis kiest een positief activistische insteek over het behoud van natuur en biodiversiteit in ons water. Bezoekers worden niet alleen geïnformeerd, maar ook concrete handelsperspectieven geboden.
  • Het nieuwe aquarium richt zich op zowel primair- als voortgezet onderwijs, studenten en young professionals en wordt vormgeven aan de hand van een vooronderzoek.
  • Aandacht gaat uit naar zowel het mondiale- als het lokale onderwaterlandschap.

Vind jij natuureducatie net zo belangrijk als wij?

Geef aan natuur. Van het Drentse esdorpenlandschap en het aquarium van Artis, tot het bos bij jou om de hoek, het Cultuurfonds ondersteunt natuur in Nederland.