Groenkijkers Still 03

Frisse Blik

educatieproject Iedereen Wordt Groenkijker
Aangevraagd door
Stichting Impact Makers
Bijdrage
€ 30.000,00
Werkterrein
natuur

De podcast Frisse Blik is voor iedereen die denkt dat natuurbeleving alleen voor ANWB-gezinnen en wandelaars is. Met een frisse en verrassende kijk op de natuur laat deze podcast zien hoe veelzijdig en toegankelijk de natuur kan zijn.

Van plantmedicatie tot natuurfotografie

In Frisse Blik komen allerlei vormen van natuurbeleving aan bod. Luister naar verhalen over plantmedicatie, ontdek de wereld van natuurfotografie, leer over voedselbossen op Curaçao en laat je verrassen door ‘queer walks’ in de natuur. Elke aflevering biedt een nieuw perspectief op hoe je de natuur kunt ervaren en waarderen.

Benieuwd?

Luister nu naar de podcast Frisse Blik en ontdek hoe de natuur ook jouw leven kan verrijken!

Groenkijkers Still 04 scaled

Meer dan alleen een podcast 

Frisse Blik maakt deel uit van de randprogrammering van de documentaire en campagne Groenkijkers. Deze campagne, ondersteund door verschillende natuurorganisaties en mediaprofessionals, streeft ernaar om een breed publiek te betrekken bij natuurbehoud in Nederland. De documentaire Groenkijkers van Sanne Rovers, die wordt uitgezonden door de NTR, volgt natuurbeschermers die zich inzetten voor biodiversiteit en brengt hun verhalen tot leven. De podcast Frisse Blik biedt aanvullende verhalen en inzichten, en stimuleert luisteraars om actief betrokken te raken bij de natuur. Daarnaast biedt het online platform een centrale plek voor natuuractiviteiten en de online cursus NatureTalk, waarmee je basiskennis over de Nederlandse natuur kunt opdoen.

Trailer documentaire

Waarom steunt het Cultuurfonds Frisse Blik?

Het Cultuurfonds heeft bijgedragen aan deze podcast om een breed publiek te laten genieten van de veelzijdigheid van natuurbeleving en om de boodschap van natuurbehoud te versterken.

  • Frisse Blik laat zien dat de natuur voor iedereen toegankelijk is, ongeacht je achtergrond of interesses.
  • De podcast toont de vele manieren waarop mensen de natuur kunnen ervaren en waarderen, en stimuleert een bredere waardering voor natuurbehoud.
  • Met een mix van persoonlijke verhalen, interviews en unieke invalshoeken, biedt Frisse Blik een frisse kijk op natuur en milieu.

Heb jij een idee voor een project dat natuur en cultuur samenbrengt?

Het Cultuurfonds ondersteunt bijzondere projecten die mensen dichter bij de natuur brengen. Bekijk de mogelijkheden.