Ambacht in beeld

Ambacht in beeld

Ambacht in Beeld Festival 2023
Aangevraagd door
Stichting Ambacht in Beeld
Bijdrage
€ 15.000,00
Werkterrein
beeldende kunst

Het Ambacht in Beeld Festival, sprankelend en levendig sinds 2013, neemt een unieke plek in binnen het festival landschap. Hier draait het niet om de verkoop van producten, maar om het delen van kennis en vaardigheden tussen ambachtslieden uit binnen- en buitenland, en natuurlijk een brede groep nieuwsgierige bezoekers. Het is een feestelijke viering van creativiteit en vakmanschap.

Laat ambacht schitteren

De missie van het festival is helder en doelgericht: ambacht duurzaam en inspirerend onder de aandacht brengen voor mensen van alle leeftijden. Het wil ontmoetingen en kruisbestuivingen tussen makers en publiek mogelijk maken en zo een diepe waardering voor ambachtelijk meesterschap bewerkstelligen.

Passie voor ambacht

Het Ambacht in Beeld Festival is opgericht door Wendy van Wilgenburg, een cultureel antropoloog en documentairemaker die ambacht ademt. Samen met het betrokken organisatieteam van ervaren professionals, groeit het festival jaar na jaar, altijd klaar om meer mensen te betoveren met de pracht van ambacht.

Het festival is een ware belevenis, waar jong en oud samenkomen om het plezier en de schoonheid van ambachten te ontdekken. De diverse workshops en meeslepende masterclasses bieden een zeldzame kans om ambachtelijk vakmanschap van dichtbij te ervaren. Met verrassende themaprogramma's zoals Vakopleidingen, Muziekinstrumentenbouw en Duurzaam Textiel, laat het festival een frisse wind waaien door het traditionele ambachtslandschap en het festival landschap

Waarom steunt het Cultuurfonds Ambacht in Beeld Festival?

Het Cultuurfonds ondersteunt het Ambacht in Beeld Festival vanwege:

  • De unieke en waardevolle bijdrage aan de promotie en instandhouding van ambachtelijk meesterschap en vakmanschap.
  • De sterke nadruk op duurzaamheid, kennisuitwisseling en het bevorderen van waardering voor ambachten bij een breed publiek.
  • Het bieden van laagdrempelige en inspirerende ervaringen voor mensen van alle leeftijden om ambacht te ontdekken en te waarderen.
  • De bijdrage aan de ontwikkeling van een diverse en duurzame ambachtelijke toekomst.
  • Het behoud en de verspreiding van ambachtelijk erfgoed, wat van onschatbare waarde is voor zowel de huidige als toekomstige generaties.

Bijdragen aan het behoud van cultureel erfgoed?

Lever een bijdrage aan cultuur en natuur in Nederland en geef aan het Cultuurfonds.

Dit project kreeg een toekenning uit: