Banneresque 2

Grafiek op de bres

kunstproject Festival Analog 7424
Aangevraagd door
Stichting de Grafische Werkplaats
Bijdrage
€ 7.500,00
Werkterrein
beeldende kunst

Dit jaar viert de Grafische Werkplaats Den Haag haar 50-jarig jubileum met het Festival Analog 74-24. Geïnspireerd door de activistische start in 1974, toen kunstenaars het huidige pand kraakten, staat het festival in het teken van activisme en gemeenschap. Het brengt de rebelse oorsprong van de werkplaats samen met hedendaagse vraagstukken door middel van grafische kunst die spreekt, ontregelt en verbindt.

De Grafische Werkplaats heeft zich ontwikkeld tot een expertisecentrum voor grafische druktechnieken waar zowel gevestigde als opkomende kunstenaars experimenteren met vormen van grafiek. Elke twee jaar organiseren zij Festival Analog, dat dit jaar in het teken staat van het 50-jarig jubileum. Het festival biedt elke editie weer een platform voor experiment, talentontwikkeling en kennisuitwisseling.

Van oude technieken tot nieuwe visies

De activiteiten van het festival, waaronder het symposium Activism in Print en de expositie 50 Jaar Grafiek op de Bres, laten zien hoe grafische technieken kunnen bijdragen aan maatschappelijke betrokkenheid en activisme. De workshops, zoals guerrilla printing en community building, stimuleren deelnemers om bij te dragen aan maatschappelijke veranderingen. Het festival onderstreept zo het aanhoudende belang van grafische kunst als middel voor sociale en politieke expressie.

Litho workshop 1 e1631260536661

Waarom steunt het Cultuurfonds Zuid-Holland Festival Analog 74-24?

  • De Grafische Werkplaats heeft een rijke geschiedenis als broedplaats van grafische innovatie.
  • Het festival laat zien hoe belangrijk kunst is in het bevorderen van maatschappelijke betrokkenheid en dialoog.
  • Het festival stimuleert talentontwikkeling door jonge en gevestigde kunstenaars samen te brengen en kennisuitwisseling te bevorderen.

Een aanvraag doen voor een cultuurproject in Zuid-Holland?

Bekijk de mogelijkheden!