Metersmakenheader

Meters maken

festival Meters Maken
Aangevraagd door
Belangenvereniging Buitentheater
Bijdrage
€ 5.000,00
Werkterrein
theater, dans en film

Bij Meters Maken wordt het publiek getrakteerd op een kleurrijke mix van straattheater. Van een betoverende vuurshow en een gedurfde 'hair hanging'-act tot een sierlijke koorddans, comedy op stelten, en de comeback van Hendrik Jan de Stuntman. Wat deze acts allemaal gemeen hebben? Ze zijn stuk voor stuk nog volop in ontwikkeling.

Bij het evenement Meters Maken draait het niet om het afleggen van letterlijke meters, maar om theatermeters. Het unieke try-out evenement, gehouden in en rondom het oude fabriekspand De Vasim in Nijmegen, geeft theatermakers de kans om hun nieuwste acts te laten zien aan publiek en feedback te ontvangen. Het is dé plek waar acts worden gepolijst en klaargestoomd voor het nieuwe speelseizoen.

Hendrik jan de stuntman 3
Hendrik Jan de Stuntman

Kijkje achter de schermen

Meters Maken onderscheidt zich van andere (straat)theaterevenementen door het gordijn opzij te schuiven en het maakproces van straattheateracts open te stellen voor het publiek. Het is een kans voor toeschouwers van alle leeftijden om een kijkje achter de schermen te nemen en te ontdekken hoe deze theateracts tot stand komen.

Feedback vangen

Maar het is niet alleen uniek voor het publiek. Voor de makers is het vrijwel de enige kans om feedback van publiek te krijgen. Tijdens Meters Maken krijgen zij waardevolle inzichten over hun nieuwe werk via nagesprekken, online en offline vragenlijsten, en de meningenbar.

Waarom steunt het Cultuurfonds Gelderland Meters Maken?

  • Meters Maken is uniek in Nederland als het enige try-out evenement voor straattheater.
  • Gratis toegang maakt het evenement toegankelijk voor een breed publiek.
  • Het evenement stimuleert experiment en vernieuwing, waarbij makers worden aangemoedigd om originele straattheateracts te creëren.

Geld nodig voor je cultuurproject in Gelderland?

Bekijk de mogelijkheden!