Mooie kinderboekenfestival 2022 Nijmegen167 chrisvanhouts

Leesfeest voor kinderen

educatieproject 'Het Mooie Kinderboekenfeestje'
Aangevraagd door
Stichting Kleine Lettertjes
Bijdrage
€ 12.500,00
Werkterrein
geschiedenis en letteren

Een Kinderboekenfeestje is als een magische doos vol verrassingen. Het bevat een kinderboek, decoratiematerialen, een duidelijke handleiding én een handige instructievideo. Het doel? De wereld van het boek tot leven wekken op plekken zoals bibliotheken, buurthuizen, BSO's* en andere buitenschoolse locaties. Dat is wat Stichting Kleine Lettertjes in 2023 wil gaan doen door op meer dan 50 locaties kleine boekenfeestjes te organiseren.

Meer dan voorlezen

Met Het Mooie Kinderboekenfeestje kan je zonder gedoe een kinderboekenfestijn organiseren dat verder gaat dan alleen maar voorlezen. Kinderen worden meegenomen op een reis door het boek, met gezellige decoratie en interactief voorlezen. Daarna gaan ze creatief aan de slag, bijvoorbeeld met het maken van zee geluiden-makers of soepkettingen.

Ook in buurten waar leesplezier niet vanzelfsprekend is, vormen deze feestjes een welkome aanvulling op reguliere activiteiten. Voor deze kinderen is voorlezen en praten over boeken geen dagelijkse kost, en daarom zijn deze laagdrempelige feestjes zo waardevol.

* BSO staat voor Buitenschoolse opvang

Nijmegen038 chrisvanhouts

Waarom steunt het Cultuurfonds Het Mooie Kinderboekenfeestje?

Stichting Kleine Lettertjes is een van de weinige organisaties die zich toelegt op leesbevordering via buitenschoolse activiteiten.

  • Kinderen hebben tegenwoordig tal van andere vrijetijdsbestedingen, en lezen kan soms wat ondergesneeuwd raken. Maar dankzij Het Mooie Kinderboekenfeestje wordt lezen in een vrolijke, buitenschoolse setting aangeboden. Zo associëren kinderen boeken met plezier, ver weg van de schoolbanken.
  • Leesplezier is een cruciaal aspect van culturele ontwikkeling en dit project helpt dit te bevorderen.
  • Het initiatief bevordert samenwerking tussen verschillende partijen in de culturele en educatieve sector, wat de impact van culturele activiteiten vergroot.

Ook bezig met een project dat zich focust op leesbevordering?

Kijk op de pagina van Geschiedenis & Letteren of jouw project in aanmerking komt voor een bijdrage!

Dit project kreeg een toekenning uit: