Ivn natuurontdekkers header

Iedereen mee op kamp

IVN, Instituut voor Natuureducatie en duurzaamheid
Bijdrage
€ 9.250,00
Werkterrein
natuur

Op kamp in de natuur. Het klinkt als iets wat iedereen zou moeten kunnen ervaren, toch? Helaas is dit niet altijd het geval. Voor sommige gezinnen is dit simpelweg financieel niet haalbaar. Daarom komt IVN Natuurontdekkers met het initiatief Iedereen Mee Op Kamp: natuurkampen voor kinderen, waarbij 20 plekken gratis worden aangeboden aan kinderen uit minderbedeelde gezinnen.

IVN Natuurontdekkers gelooft in de kracht van natuurervaringen. Ze zijn ervan overtuigd dat deze ervaringen niet alleen heel leuk zijn voor kinderen, maar ook een belangrijke rol spelen in het bevorderen van duurzame natuurbescherming. Kinderen hebben namelijk van nature een grote interesse in hun omgeving. IVN Natuurontdekkers wil die nieuwsgierigheid prikkelen door kinderen mee te nemen de natuur in. Op die manier wordt respect voor de natuur een onderdeel van hun wereld.

Ivn natuurontdekkers

Op avontuur in de natuur

Een van de manieren waarop IVN dit doet is door diverse kampen te organiseren. Kinderen tussen 8 en 12 jaar maken tijdens deze kampen kennis met de natuur door verschillende ervaringen en activiteiten. De activiteiten zijn gericht op verwondering en beleving, waarbij kinderen worden meegenomen in die aspecten van de natuur die ze anders wellicht zouden missen. Denk aan het lokken van nachtvlinders met een speciale lamp, een natuurfotografie-workshop, het vangen van waterbeestjes en het ontdekken van de bodem met een bodemboor.

Waarom steunt het Cultuurfonds Iedereen Mee Op Kamp?

  • Het Cultuurfonds gelooft in het belang van toegang tot natuurervaringen voor alle kinderen, ongeacht hun achtergrond. Door gratis plekken aan te bieden voor kinderen uit deze gezinnen, vermindert het project financiële drempels voor deelname aan natuurkampen.
  • Door kinderen de natuur te laten ontdekken, creëren we een generatie die de waarde van de natuur begrijpt en respecteert, wat essentieel is voor het behoud van onze natuur.

Maakt jouw project natuur toegankelijk voor een brede doelgroep?

De regeling ‘Natuureducatie voor iedereen’ ondersteunt Nederlandse stichtingen en verenigingen bij het organiseren van natuur educatieve projecten. Deze projecten richten zich op doelgroepen die momenteel weinig bereikt worden binnen de natuursector.

Dit project kreeg een toekenning uit: