Kweektuin

In de kweektuin: Annabel Schouten en Soheil Shayesteh

Talenttraject De Kweektuin - De ondergrondse verdieping groeit naar boven.
Aangevraagd door
Stichting Rizoom
Bijdrage
€ 20.000,00
Werkterrein
muziek
Doel
talentontwikkeling

Ontmoet Annabel Schouten en Soheil Shayesteh. Twee innovatieve makers die zich niet in hokjes laten plaatsen en muziek maken die zich niet aan labels of genres houdt. In de kweektuin van Rizoom krijgen ze de ruimte om te experimenteren.

Annabel Schouten combineert muziek, performance en landschapskunst. Soheil Shayesteh verkent raakvlakken tussen hedendaagse klassieke muziek, Perzische muziek en experimentele elektronica. Beide makers onderscheiden zich, naast hun muzikale ambities, door het publiek dat ze willen bereiken. Ze maken gebruik van nieuwe vorm- en beeldtalen en delen dat met een jong publiek dat zich door het huidige aanbod onvoldoende aangesproken voelt.

Annabel Schouten over haar werk

Kweektuin

‘Het maakt eigenlijk niet uit wat je wilt zijn, als je maar weet waarom je het wilt zijn’

Annabel Schouten ·

Waarom steunt het Cultuurfonds de kweektuin van Rizoom?

Rizoom is een nieuwe samenwerking tussen Muziekgebouw aan ‘t IJ, Korzo, de Doelen, Intro in Situ, Gaudeamus, November Music en Asko|Schönberg. Opgericht om jonge, getalenteerde makers van nieuwe muziek de kans te geven zich te ontwikkelen.

  • De kweektuin biedt Annabel en Soheil tijd, ruimte en budget om in alle vrijheid te experimenteren en zich te ontwikkelen.
  • Rizoom begeleidt de makers van idee tot voorstelling en biedt onder andere een aantal speelbeurten in de zalen van de samenwerkingspartners.
  • De makers worden op een eerlijke manier vergoed, waarbij uit wordt gegaan van de Fair Practice Code.
  • De kweektuin draagt bij aan de ontwikkeling van een nieuw, interdisciplinair landschap.

Meer weten?

Lees over Annabel, Soheil en de kweektuin via Rizoom.

Knappe koppen gezocht!

Ben je net zo getalenteerd en ambitieus als Annabel en Soheil? Vraag dan een Cultuurfondsbeurs aan. Wij ondersteunen jonge musici met vervolgopleidingen, masterclasses of de aanschaf van nieuwe instrumenten.