42871 1 letsbecomefungal01

Let's Become Fungal

publicatie Becoming Fungal: Mycelium as Methodology (werktitel)
Aangevraagd door
Valiz
Bijdrage
€ 9.500,00
Werkterrein
beeldende kunst

In een wereld waar de fascinatie voor schimmels en mycelium groeit, is het boek Let’s Become Fungal! een welkome toevoeging. Dit boek slaat een brug tussen kunst, wetenschap en ecologie en nodigt lezers uit voor een ontdekkingsreis in de wonderlijke wereld van mycelium.

Schimmel als inspiratiebron

Let’s Become Fungal! haalt inspiratie uit de kunst- en mycologiewereld en verkent vernieuwende praktijken in Latijns-Amerika en het Caribisch gebied. Het boek vertelt aan de hand van voorbeelden hoe kunst en gemeenschappen omgaan met de groeiende onzekerheid en kwetsbaarheid door milieu-uitdagingen. Geïnspireerd door de aanpassingskracht van schimmels, zoeken deze mensen veerkracht, aanpassingsvermogen, duurzaamheid en milieubewustzijn.

Meer dan alleen woorden op papier biedt Let’s Become Fungal! een praktische aanpak. Het introduceert een methodologie en denkwijze die in de praktijk kunnen worden gebracht in gemeenschappen, netwerken en organisaties. Auteur Yasmine Ostendorf-Rodríguez presenteert een programma van twaalf myceliumworkshops, die samenwerking tussen groepen stimuleren. Deze workshops worden niet alleen geleid door de auteur, maar ook door gastmycologen, ontwerpers, architecten, kunstenaars en gemeenschapsorganisatoren. Ze bieden praktische ervaringen voor degenen die een meer 'schimmelachtige' aanpak willen omarmen.

9789493246287 letsbecomefungal spread1 72dpi 1250 750 90

Waarom steunt het Cultuuurfonds Let’s Become Fungal!?

  • Het boek benadrukt de verbinding tussen kunst en natuur, wat het onderscheidt van andere werken over mycelium.
  • Het belangrijkste doel van het boek is om deze verbinding tussen kunst en natuur begrijpelijk te maken voor een breed publiek, wat perfect past bij de missie van het Cultuurfonds om cultuur toegankelijk te maken.
  • Het boek put uit de kennis van vrouwen en inzichten uit niet-westerse bronnen, en het betrekt verschillende gemeenschappen, wat inclusiviteit en diversiteit bevordert.
  • De speelse illustraties en toegankelijke schrijfstijl maken het boek toegankelijk voor een breed publiek.

Bezig met een publicatie?

En weten of je een aanvraag kunt doen bij het Cultuurfonds? Doe de quickscan!