20230108 Soeq Sterrentocht Tilburg 2023 logo 6 scaled

Tilburgs sterrenkijken

manifestatie Tilburgse Sterrentocht
Aangevraagd door
Stichting Het Vierde Geschenk
Bijdrage
€ 5.000,00
Werkterrein
buurtcultuur

Op 6 januari 2024 vindt de Tilburgse Sterrentocht plaats, een bijzondere viering die oude en nieuwe tradities samenbrengt. Het begon als het Driekoningen-zingen maar groeide uit tot een breder evenement dat diversiteit en verbondenheid viert. Licht speelt hierin een centrale rol, symbolisch voor het verbinden van de verschillende culturen in de stad.

Lichtjes kijken

Tijdens de Tilburgse Sterrentocht zie je allerlei culturele uitingen zoals zang, dans, theater, muziek en poëzie. Opvallend zijn de vele lichtsculpturen, gemaakt met liefde door mensen op scholen en in wijkcentra. Deze kunstwerken zijn het resultaat van samenwerking en verbeeldingskracht.

Bekende figuren zoals de stadscomponist, junior stadsdichter en stadsdichter leveren muziek en gedichten. Verschillende organisaties, zoals Ontdekstation013, Fontys Hogeschool en Theateropleiding, dragen enthousiast bij aan dit evenement. Professionele kunstenaars begeleiden de deelnemers, waardoor een inspirerende omgeving ontstaat voor creatieve groei.

Waarom steunt het Cultuurfonds de Tilburgse Sterrentocht?

  • Het Cultuurfonds omarmt met trots de kracht van culturele verbondenheid en diversiteit.
  • De Tilburgse Sterrentocht belichaamt deze waarden en staat open voor de deelname van iedereen, ongeacht achtergrond of leeftijd.
  • De vorige Sterrentocht in 2023 trok 600 deelnemers, waarvan de helft kinderen waren. Voor de komende Sterrentocht in 2024 hebben al meer dan 20 nieuwe groepen zich aangemeld, wat de groeiende populariteit laat zien.

Weten of jouw Brabants cultuurproject kans maakt op een bijdrage?

Bekijk de mogelijkheden.

Dit project kreeg een toekenning uit: