MM4

Maritieme ambachten op een voetstuk

educatief project werkplaatsen Maritieme Ambachten op een Voetstuk
Aangevraagd door
Maritiem Museum Rotterdam
Bijdrage
€ 30.000,00
Werkterrein
erfgoed & monumentenzorg

Hoe wordt eigenlijk een schip gemaakt? En vissersnetten? Hoe worden die gemaakt? In de werkplaatsen van het Maritiem Museum kun je aan de werkbanken aanschuiven. Lassers en timmerlui laten je zien hoe ze werken.

In het Leuvepaviljoen, middenin de Maritiem Museum Haven heeft het Rotterdamse museum een smederij, een metaalwerkplaats en een houtwerkplaats met audiovisuele middelen ingericht. Hier wordt een breed publiek, maar met name scholieren enthousiast voor (scheeps)techniek gemaakt.

Binnenkijken in de smederij van het Maritiem Museum Rotterdam

Waarom steunt het Cultuurfonds de maritieme werkplaatsen?

Het Maritiem Museum bestaat sinds 1874 en ontving in 2016 bijna 165.000 bezoekers. Een groei ten opzichte van voorgaande jaren, die grotendeels te danken is aan een succesvolle programmering waarin de museumhaven een belangrijke rol speelt.

  • De ambachten worden op een aantrekkelijke manier gepresenteerd en uitgevoerd door vakmensen, ondersteund met audiovisuele middelen.
  • Het publiek ziet vakmensen aan het werk, schoolgroepen krijgen workshops.
  • In het project wordt nauw samengewerkt met de gemeente en het Havenbedrijf. In het Maritieme District wordt tevens samengewerkt met Stichting Erfgoedhavens Rotterdam en particulieren.

Meer weten?

Bezoek de maritieme werkplaatsen van het Maritiem Museum.


Via erfgoed jongeren enthousiasmeren voor techniek

Daar gaan we voor bij het Cultuurfonds. Vind je dit ook belangrijk? Doe mee. We hebben verschillende manieren waarop je kunt bijdragen.

Dit project kreeg een toekenning uit: