Theatergroep Bluv

Door de ogen van de gewone burger

Mistero Buffo
Aangevraagd door
Stichting BLUV
Bijdrage
€ 6.000,00
Werkterrein
theater, dans en film

Mistero buffo vertelt het verhaal van Jezus door de ogen van de man in de straat. De moord op de onschuldige kinderen, de bruiloft van Kana, de genezing van de blinde en de lamme, de kruisiging: ze worden verteld en bekeken door de gewone burger, door simpele soldaten, straatartiesten, bedelaars, dronkaards en hoeren. Het verhaal van een nar vormt de rode draad doorheen het stuk.

De klassieker van Dario Fo wordt door theatergroep BLUV uitgevoerd als spektakelvoorstelling. Nieuwe disciplines, vaardigheden en theatervormen zoals maskertheater á la commedia dell’arte, mime en fysiek spel worden gecombineerd met klassiek toneelspel, circuselementen en zang. De voorstelling gaat in augustus en september 2023 op tournee langs inspirerende Brabantse buitenlocaties.

Oorlogstuig door Bluv
De voorstelling 'Oorlogstuig' door Theatergroep Bluv.

Waarom steunt het Cultuurfonds Noord-Brabant Mistero buffo?

Samen met de organisatie Quiet is er een speciaal programma ontworpen, dat de voorstelling voor mensen in een armoedesituatie op laagdrempelige wijze toegankelijk maakt. 

  • De voorstelling biedt ruimte voor talentontwikkeling, door in de voorstelling diverse disciplines te combineren.
  • Het oude verhaal van Jezus legt linken naar de actualiteit en maakt zo actuele onderwerpen bespreekbaar op speelse wijze. 
  • De voorstelling is toegankelijk voor veel diverse doelgroepen.

Kan jouw project in Noord-Brabant wel een bijdrage gebruiken?

Lees over de mogelijkheden en voorwaarden op de pagina van Cultuurfonds Noord-Brabant.