Onbedoelde kunst Museum Onbedoelde Kunst

Onbedoelde kunst in de Afrikaanderstraat

Afrikaanderwijkcollectie
Aangevraagd door
Stichting Museum voor Onbedoelde Kunst
Bijdrage
€ 10.000,00
Werkterrein
beeldende kunst

In de zomer van 2023 wordt de hele Afrikaanderwijk in Rotterdam omgetoverd tot een groot openluchtmuseum dat door professionele kunstenaars, buurtbewoners en jongeren wordt vormgegeven. Een participatieproject met de focus op 'onbedoelde kunst'.

Een plantje dat groeit uit een stuk beton als een teken van hoop. Verfoverblijfselen die een zelfportret verbeelden van een kunstenaar die worstelt met depressies. Door het vertellen van het juiste verhaal krijgt een eerder onbeduidend object opeens betekenis. 

Van 1 juli tot half september 2023 organiseert het Museum voor Onbedoelde Kunst een kunstzinnig participatieproject over ‘onbedoelde kunst’ in de Afrikaanderwijk in Rotterdam-Zuid. De expo heeft tot doel om de hele Afrikaanderwijk om te toveren tot een groot openluchtmuseum. De tentoonstelling bevat 20 werken, een scholierenproject en een ambulant minimuseum in een koffiekar. Ook wordt een theatrale tour gehouden langs de werken en kan iedereen de route lopen met een gratis audiotour-app.

Museumdirecteur van het MOK vertelt over de onbedoelde kunst

Waarom steunt het Cultuurfonds Zuid-Holland het Museum van Onbedoelde Kunst?

Het project verbindt bewoners op een verrassende en unieke manier met hun omgeving, door hun verbeeldingskracht aan te wakkeren en zelf conceptuele kunstwerken toe te voegen aan de wijk.

  • De bewoners hebben zelf invloed op het openluchtmuseum.
  • Het openluchtmuseum is vrij toegankelijk, inclusief gratis audiotour.

Heb jij een creatief idee?

Het Cultuurfonds ondersteunt op het gebied van beeldende kunst projecten in de schilderkunst, textiele kunst, grafiek, beeldhouwkunst, vormgeving, architectuur, lichtkunst, digitale kunst, fotografie en mode.

Kijk of jouw project kans maakt!