24classics

Re:ply to all, spiksplinternieuw muziekfestival

festival Re:ply to all 2022
Aangevraagd door
Stichting 24classics
Bijdrage
€ 25.000,00
Werkterrein
muziek
Impact
6.675 bezoekers

Nieuw publiek voor klassieke muziek. Dat is het doel van het nieuwe tweejaarlijkse muziekfestival Re:ply to all. Elke editie neemt een iconische compositie als uitgangspunt (Gay Guerilla van Julius Eastman in 2022) en koppelt daar een multidisciplinair programma aan.

De minimalcompositie Gay Guerilla van Julius Eastman is een aanklacht tegen racisme en discriminatie. Met concerten, kunst, DJ-sessies, workshops, films en debatten maakt 24classics klassieke muziek relevant en toegankelijk. Het 12-daagse festival vindt plaats op de NDSM-werf in Amsterdam.

Gay Guerrilla (1979) van Julius Eastman in Kunsthalle Basel

‘Je maakt pas écht impact als je een maatschappelijk relevant thema als leidraad neemt. Dan wordt muziek relevant en herkenbaar.’

Corine Haitjema · oprichter 24classics

Waarom steunt het Cultuurfonds Re:ply to all?

Met Re:ply to all wil 24classics klassieke muziek relevant en toegankelijk maken voor een jong en nieuw publiek. Het festival plaats klassieke muziek in de belevingswereld van de beoogde doelgroep.

  • Re:ply to all zet klassieke muziek in voor maatschappelijke verandering.
  • Het festival jaagt daarnaast innovatie in de klassieke muzieksector aan door klassieke, avant-gardistische en elektronische muziek elkaar te laten ontmoeten en crossovers met andere kunstvormen te zoeken.
  • Het festival slaat een brug tussen klassieke muziek en een nieuwe generatie luisteraars.
  • Publiek dat bekend is met klassieke muziek krijgt een nieuwe muziekbeleving mee.


Illustratief2
Het Cultuurfonds

Stimuleert innovatie in klassieke muziek

Heb jij ook een goed idee om een nieuw publiek enthousiast te krijgen voor klassieke muziek? We ondersteunen je graag. Kijk of je een aanvraag kunt doen.