Roeg Klassiek 1

'Roege' muziek

festival Roeg Klassiek 2023
Aangevraagd door
Stichting Noordgedacht
Bijdrage
€ 5.000,00
Werkterrein
muziek

In een boerenschuur, tussen het wuivende riet of in een scheepswerf kun je kijken en luisteren naar fantastische musici met een avontuurlijk repertoire: klassiek, maar dan nét even anders. Stap op je fiets en ervaar het 'roege' muziekfestival!

Bezoekers starten op vier verschillende natuurlocaties en fietsen daarna naar de volgende locatie voor vier klassieke concerten in totaal. De musici zijn een mix van topmusici uit heel Nederland, jong talent en ensembles uit de regio. Al fietsend ontdek je het prachtige ‘t Roegwold.

Aan het begin van de dag is een vrij toegankelijk ontbijtconcert te bezoeken en onderweg komt je ook nog een verrassingsconcert tegen. Deze worden door het Prins Claus Conservatoren verzorgd. In de week voor het festival vinden ook een aantal bijzondere activiteiten plaats onder de naam 'Roege vogels'. Bijvoorbeeld de voorstelling 'Laand van wotter, raait en lucht' waarbij foto's van de natuur en dieren in 't Roegwold worden gecombineerd met speciaal voor deze gelegenheid gecomponeerde muziek uitgevoerd door het Bolotny Trio.

Waarom steunt het Cultuurfonds Groningen Festival Roeg Klassiek 2023?

Door de opzet en de programmering is het unieke klassieke muziekfestival geschikt voor alle leeftijden.

  • De informele setting maakt het dat het voor diverse doelgroepen toegankelijk is. 
  • Er is ruimte voor jong en regionaal talent.
  • Een unieke combinatie van prachtige natuur en mooie muziek.

Heb jij een tof idee voor een project in Groningen?

Kijk voor de voorwaarden en deadlines op de pagina van Cultuurfonds Groningen!

Dit project kreeg een toekenning uit: