Sencity 3

Sencity, muziekfestival voor doven

muziekproductie Sencity Festival 2022
Aangevraagd door
Stichting Possibilize
Bijdrage
€ 15.000,00
Werkterrein
muziek

Kunnen doven en slechthorenden ook van muziek genieten? Jazeker. Festival Sencity zet zintuigprikkelende performances, (un)spoken word, signdancing en handtalks in om muziek toegankelijk te maken voor doven. En vooruit, horenden zijn ook welkom.

Het jaarlijkse festival wordt in nauwe samenwerking met dove, slechthorende en horende jongeren gerealiseerd. Bands ontwikkelen hun set in samenwerking met een ‘zintuigenregisseur’ en er worden geur- en smaak-DJ’s ingezet. Door muziek naar diverse zintuigen te vertalen worden optredens interessant voor doven en voegt het een extra laag toe aan de ervaring van de horende bezoeker.

Aftermovie Sencity 2022 in TivoliVredenburg, Utrecht

Waarom steunt het Cultuurfonds Sencity?

Het festival is een van de weinige initiatieven op het gebied van podiumkunsten voor doven en slechthorenden. Dat maakt Sencity uniek.

  • Voor de realisatie van het festival werkt Possibilize nauw samen met doven jongeren via een opleidingstraject.
  • Hierdoor sluit het festivalprogramma niet alleen aan bij de beleving van het publiek, jongeren zijn ook mede-eigenaar van het festival.
  • De zintuigprikkelende, muzikale optredens verkennen de grenzen van muziek.
  • Alle performances tijdens het festival zijn gelaagd, waardoor Sencity een brede doelgroep aanspreekt.

Meer weten?

Check wanneer de volgende editie van Sencity is!

Muziek is voor iedereen

Daar staan we voor, bij het Cultuurfonds. Vind jij ook dat muziek voor iedereen toegankelijk moet zijn en wil je initiatieven als Sencity stimuleren? Steun ons.

Dit project kreeg een toekenning uit: