THEATRALE WANDELING page 0001

Een theaterexcursie langs suikerpanden

Sugar Works
Aangevraagd door
Stichting Het Weeshuis
Bijdrage
€ 7.500,00
Werkterrein
theater, dans en film

Wandelend ontdek je met Theater het Weeshuis het slavernijverleden van Dordrecht. Acteurs, dansers en activisten met diverse achtergronden geven je verschillende perspectieven op deze geschiedenis maar ook op de actualiteit.

Sugar Works van Stichting het Weeshuis is een theatrale multidisciplinaire stadswandeling die het koloniale verleden van Dordrecht blootlegt en actuele maatschappelijke vraagstukken bespreekt. Het thema wordt belicht vanuit verschillende perspectieven.

In dit ‘excursietheater’ gaat het om het slavernijverleden van de stad Dordrecht, dat wordt verbonden met het heden. De voorstelling is opgezet als een toeristische route door de stad. Het publiek beweegt zich onder begeleiding van een gids vanaf het Patriciërshuis langs een aantal van de grote suikerpanden naar het Dordrechts museum. Maar het is nog maar de vraag of je daar echt aankomt...

Waarom steunt het Cultuurfonds Zuid-Holland Sugar Works?

Het uitgangspunt van de theaterexcursie is om het cultureel en historisch erfgoed van de stad Dordrecht te tonen in het licht van de actualiteit.

  • De cast (bestaande uit acteurs, dansers en activisten) vertegenwoordigt verschillende perspectieven op zowel actuele thema's als het slavernijverleden.
  • Het publiek wordt actief betrokken.

Heb jij ook een te gek plan voor een cultuurproject in Zuid-Holland?

Bekijk of jouw idee kans maakt en lees de voorwaarden!