Nationaal Park Rotterdam overzicht 68 Stadse Nesten foto Aad Hoogendoorn

Havenstad vol natuur

tentoonstelling Nationaal Park Rotterdam
Aangevraagd door
Stichting Natuurhistorisch Museum Rotterdam
Bijdrage
€ 25.000,00
Werkterrein
natuur

De stad is ook natuur. Dat is wat de tentoonstelling Nationaal Park Rotterdam in het Natuurhistorisch Museum Rotterdam laat zien. Het belicht de natuur van de stad Rotterdam en de haven met zijn kenmerkende landschappen en plant- en diersoorten. Ontdek tijdens deze tentoonstelling Rotterdams’ rijke biodiversiteit en zijn veelzijdige verhalen.

Een groene toekomst?

Nationaal Park Rotterdam biedt een unieke kijk op stedelijke natuur. De tentoonstelling bestaat uit vier zones met verschillende thema's en biedt bezoekers praktische gidsen om hun eigen leefomgeving natuurvriendelijker te maken. Zo ontdek je op de interactieve stadsplattegrond van Rotterdam welke soorten dieren en planten allemaal in de buurt waargenomen zijn. En laat de toekomstkaart zien hoe een natuur inclusieve stad er uit kan zien.

Want: “Wat als de straten in Rotterdam tienmaal zo groen zouden zijn? Wat als scholen hun lessen meer buiten zouden laten plaatsvinden? Wat als er minder vervuiling zou zijn en de lucht die we elke dag inademen schoner is? Wat als we ons eten zouden kunnen plukken op straat? Hoe zou de stad er dan uit zien?”

Csm Toekomstperspectief Rotterdam vogelvlucht 230120 web 60a4a2f0cc
Rotterdam als nationaal park, ontworpen door Witteveen+Bos, geïnspireerd door Heijmans en Bureau Stadsnatuur.

Waarom steunt het Cultuurfonds de tentoonstelling Nationaal Park Rotterdam?

  • Het project richt zich op het benadrukken van de rijke biodiversiteit in Rotterdam en benadrukt het belang van het behoud van stedelijke natuur.
  • Door educatieve activiteiten en de tentoonstelling worden mensen bewust gemaakt van de waarde van stadsnatuur.
  • Het project streeft naar inclusiviteit en toegankelijkheid, door een prikkelarm bezoek aan te bieden. Ook wordt er gewerkt aan toegankelijkheid voor bezoekers met een visuele of auditieve beperking.

Ben jij bezig met een natuurproject met toekomstperspectief?

Wie weet maak jij kans op een bijdrage van het Cultuurfonds. Kijk op de pagina van 'Natuur' voor de mogelijkheden.

Dit project kreeg een toekenning uit: