005be971ab597fc01745439da0443da8 Ontworpen liefde

Ontworpen liefde

tentoonstelling Ontworpen Liefde
Aangevraagd door
Stichting Design Museum Den Bosch
Bijdrage
€ 10.000,00
Werkterrein
beeldende kunst

Wat is de perfecte partner? En hoe is deze beïnvloed door de cover van bouquetreeks boeken? In de tentoonstelling Ontworpen Liefde krijg je een fascinerende inkijk in hoe design onze perceptie van liefde beïnvloedt. Deze tentoonstelling onthult hoe design een rol speelt in het vormgeven van onze romantische verwachtingen. Zelfs moderne liefdeszoektochten via apps zoals Tinder worden belicht, waarbij de verslavende aard ervan wordt blootgelegd.

ANWB-koppels

Opvallend is ook het universele beeld van koppels, zoals het stereotiepe ANWB-stel met identieke kleding, dat een intrigerend fenomeen blijkt te zijn in diverse culturen. Zelfs de eenvoudige emoji van een hartje heeft een interessante geschiedenis in design. Bovendien onthult de vormgeving van seksspeeltjes veel over onze opvattingen over mannelijkheid, vrouwelijkheid en genot.

Andere visie op liefde?

De tentoonstelling Ontworpen Liefde gaat dieper in op hoe design onze zoektocht naar liefde beïnvloedt en ons aanzet tot consumptie ervan. Ontmoet de visionaire ontwerpers die alternatieven bedenken voor de gangbare liefdesclichés. Kortom: Ontworpen Liefde opent de ogen voor de ontworpen aard van ons beeld van liefde.

Waarom steunt het Cultuurfonds Ontworpen Liefde?

  • Ontworpen Liefde biedt een unieke kans om liefde vanuit een ander perspectief te bekijken: design!
  • Door te graven in bekende ideeën over liefde en te laten zien hoe design onze kijk beïnvloedt, helpt de tentoonstelling ons beter te begrijpen hoe we denken over liefde.
  • Het geeft een frisse kijk op iets wat we allemaal kennen - liefde - en maakt het begrijpelijk voor iedereen, van jong tot oud.

Biedt jouw project ook een bijzonder perspectief?

En kan je wel een bijdrage gebruiken? Doe de quickscan.