Wind 1

Theatervoorstelling WIND

theaterproductie WIND
Aangevraagd door
Stichting Jan Vos
Bijdrage
€ 25.000,00
Werkterrein
theater, dans en film

Welkom in het fictieve plaatsje Burgerveen, waar de emoties hoog oplopen als bekend wordt dat er een gigantisch windmolenpark gebouwd gaat worden. De boeren op wiens land het park komt profiteren ervan. De rest van de bevolking ziet met lede ogen aan hoe de plannen worden doorgedrukt.

De voorstelling WIND van Toneelgroep Jan Vos laat zien wat er gebeurt als mensen vermoeden dat hun belang niet wordt meegewogen. Ze proberen op andere manieren hun recht te halen, soms met ontsporing en geweld tot gevolg. Toneelgroep Jan Vos speelt WIND op zeven locaties in Drenthe en Groningen, waar de problematiek rondom energie-transitie actueel is.

Wind 3

Waarom steunt het Cultuurfonds WIND?

Toneelgroep Jan Vos maakt locatievoorstellingen over mensen die zich staande proberen te houden in een veranderende wereld. De makers mixen de werkelijkheid van de mensen die schuilgaan achter statistieken en krantenkoppen met persoonlijke verhalen.

  • Jan Vos speelt hun voorstellingen op locaties die passen bij de gekozen thematiek. Hierdoor bereiken zij een publiek dat niet zo snel naar het theater gaat.
  • WIND gaat in op de actuele problematiek rondom de energie-transitie.
  • Bij de voorstelling wordt een talkshow georganiseerd, waarin uiteenlopende partijen de gelegenheid met elkaar in gesprek gaan. Ze reflecteren zowel op de voorstelling als op de werkelijkheid waar de voorstelling uit voortkomt.

Hey theatermaker! Heb je een idee voor een voorstelling?

Kijk of het Cultuurfonds je hierbij kan ondersteunen. We zijn altijd op zoek naar actuele, bijzondere theatervoorstellingen.