2023

De Cultuurprijs Overijssel 2023 is op 18 september uitgereikt in theater De Spiegel in Zwolle. "De avond voelde als een warm bad", aldus winnaar theatergroep De Jonge Honden. De Deventerse Isabelle Renate la Poutré is het Cultuurtalent van Overijssel 2023. 

Al in mei werden de winnaars bekendgemaakt. Zij zijn uit meer dan 100 nominaties gekozen door het bestuur van de Cultuurprijs Overijssel. Beide winnaars kregen vanavond een oorkonde, kunstwerk en een geldbedrag van tienduizend euro uitgereikt door Andries Heidema, commissaris van de Koning en voorzitter van het Cultuurfonds Overijssel.

Het programma van de uitreiking was door de winnaars zelf samengesteld. De muzikale omlijsting werd verzorgd door de Overijsselse band Primaat, jazz-zanger Jan Terlouw Junior en pianist Pieter de Graaf, die voor de documentaire ‘Inside Aut’ (2023) van La Poutré de muziek schreef. Daarnaast maakten spoken word artiest Jesse Laport en theaterduo de Poezieboys hun opwachting, onderstreepte zakelijk leiding van De Jonge Honden Brigitte de Goeij de noodzaak van theater en maakte Isabelle la Poutré zelf een indrukwekkende soundscape, die het publiek meenam in haar gedachtewereld.

Terugkijken?

De Cultuurprijs Overijssel is mogelijk gemaakt door Provincie Overijssel, het Cultuurfonds Overijssel, Zwolse Theaters, Wilmink Theater en RTV Oost. De uitreiking is op TV Oost teruf te zien op www.rtvoost.nl en in de gratis RTV Oost-app.

Theatergroep De Jonge Honden

Winnaars

Dit waren de winnaars van de afgelopen jaren

  • Theatergroep De Jonge Honden

    Cultuurtalent: Isabelle Renate la Poutré