Actie 2021

Cultuurfonds Actie

Cultuur in de buurt begint bij jullie.  
Bij de dansers, de schilders, de blazers, de acteurs, de kunstenaars.  
De vrijwilligers, de liefhebbers en de mogelijkmakers.  
Bij de vereniging, stichting of museum.  

Om steun te vragen voor al die lokale initiatieven organiseert  
het Prins Bernhard Cultuurfonds weer een landelijke actie.  
Ook dit jaar weer met een gemakkelijke én veilige mobiele collecte.  
De administratie regelen wij, de opbrengst is voor jullie.   

Zo kunnen jullie vol passie doorgaan met dat wat het belangrijkste is.  
Cultuur dichtbij tot leven brengen! 

Kunnen wij u nog helpen?

Hier vindt u een aantal belangrijkste tips om er de komende dagen een succes van te maken:!

Heeft u meer hulp nodig bij het uitrollen van uw mobiele collecte, stuur dan een mailtje naar actie@cultuurfonds.nl onder vermelding van uw relatienummer.


Veel succes! 

 

Tip: Maak alvast verzendlijsten

De komende tijd kunt u ter voorbereiding op de daadwerkelijke actie proberen zoveel mogelijk mobiele telefoonnummers te verzamelen van leden, vrijwilligers, deelnemers, klanten en personeel en deze te controleren op volledigheid en juistheid. Deze kunt u, middels een verzendlijst, alvast in uw telefoon opslaan. Hoe u zo'n verzendlijst maakt hebben we alvast voor u op een rijtje gezet.

Tip: Go social!

Zet uw boodschap en geefverzoek met uw persoonlijke idealQRcode zo breed mogelijk uit en deel deze via uw (actieve) socials. Denk aan een Facebook-pagina, uw website, instagram, twitter of de nieuwsbrief van uw vereniging. 

Voorbeeld: "Voor ons toneelstuk ''Romeo & Julia' hebben wij nieuwe geluidsapparatuur nodig. Helpt u ons mee? Dankzij uw donatie kunnen wij nieuwe microfoons en speakers kopen om van ons toneelstuk een groot spektakel te maken! Doneer via de onderstaande QR-code een bedrag naar keuze"

Voorbeeldpersbericht

Een voorbeeldpersbericht, dat u kunt delen met uw contacten bij de verschillende lokale redacties. Extra zichtbaarheid kan uw actie een enorme impuls geven!

Cultuurfonds Mobiele Collecte in de media

Weten hoe de actie is uitgemeten in de media? Of zelf de advertentie delen?

Kijk hier!

Hoe werkt de actie?

Het Cultuurfonds organiseert voor alle lokale cultuur- en natuurinitiatieven ook dit jaar een landelijke actie: de gemakkelijke mobiele collecte. De collecte loopt van 28 mei tot en met 5 juni.  

Maar hoe werkt deze actie precies?

Mobiele Collecte commercial

Benieuwd naar de TV spot voor de jaarlijkse actie van het Cultuurfonds? 

Kijk hem hier!

Tips voor een succesvolle mobiele collecte

Collecteren gaat dit jaar opnieuw helemaal digitaal. U en uw collectanten versturen appjes of plaatsen een bericht op social media of uw website. In die berichten zit een link met een idealQRcode die uniek is voor uw organisatie. Zo weten wij precies welke donaties voor welke deelnemende organisatie bestemd zijn. We hebben een aantal tips voor een succesvolle actie op een rij gezet.

Tips voor het werven van vrijwilligers

De actieweek is nog niet officieel gestart, er is nu nog tijd om meer vrijwilligers/collectanten/actievoerders te werven. Natuurlijk wilt u zoveel mogelijk de juiste collectanten werven. U zult dan vooral goed moeten nadenken over het werven en overtuigen van deze vrijwilligers. Hierbij een aantal tips om succesvol aan de slag te gaan.

Tip: herhaal, herhaal, herhaal!

Niet iedereen zal direct overgaan tot een donatie. Het kost gemiddeld 7 keer vragen voor degenen, die het dichtst bij u staan, om overgaan tot een donatie. Plaats uw berichtje dus gerust meer dan één keer. Pas dan elke keer het stukje tekst, uw motivatie om te collecteren, een beetje aan. Dan geeft u uw leden, vrienden en/of bekenden iedere keer een andere reden om toch geld te doneren. Een andere optie is om een vriendelijke reminder te sturen.

Voorbeeld: "De collecte week duurt nog maar drie dagen. Iedere cent kunnen wij goed gebruiken voor de aanschaf van educatief materiaal voor onze jeugdvereniging. Helpt u ons streefbedrag te behalen? Doneer via onderstaande QR-code een bedrag naar keuze"

Tip: Mijlpaal behaald? Deel het!

Heeft u bijvoorbeeld de helft van uw streefbedrag behaald? Laat weten hoe blij uw organisatie hiermee is! Hierbij is het belangrijk dat u alle mensen die al hebben gedoneerd bedankt. Iedere gever verdient een beetje speciale aandacht, ook al doet u dat met een algemeen bedankje. Want dankzij hun bijdrage bent u weer een stapje verder in het waarmaken van uw missie en doel! Uiteraard bedanken wij, mede namens u, alle giftgevers persoonlijk en digitaal middels een speciale flow!

Voorbeeld: "We zijn op de helft! De collecte gaat als een speer. We zitten al op de helft van ons streefbedrag! Helpt u ons het gehele bedrag te behalen? Doneer via onderstaande QR-code een bedrag naar keuze"

Q&A landelijke mobiele actie Cultuurfonds

Heeft u nog vragen? In deze Q&A hopen wij de meeste te kunnen beantwoorden.

Denk aan vragen als:

- Wat is de mobiele collectie precies?
- Wat heb ik nodig om mee te doen
- Wat is een liggende foto?

Klik hier voor de gehele Q&A!

Tip: Laat giftgevers persoonlijk aan het woord en deel hun beweegredenen!

Goed voorbeeld doet volgen. Vraag de beweegredenen van gulle gevers en deel dit op uw (sociale) kanalen. Zo spoort u andere weer aan om te doneren! 

Voorbeeld: "Wij genieten altijd zo van de mooie muziek van de fanfare tijdens dorpsevenementen. We hebben dit door de pandemie enorm gemist. Daarom geven wij dit jaar een bijdrage van €50, zodat ze komend en volgend jaar weer muziek kunnen maken!” - Anouk en Chris uit Castricum. Wilt u ons ook weer horen spelen in het dorp? Uw bijdrage zou ons enorm helpen! Doneer via onderstaande QR-code een bedrag naar keuze."