Cultuurfonds Prijs

De Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs – een oeuvreprijs van 75.000 euro - wordt sinds 2010 toegekend aan personen of instellingen die zich op uitzonderlijke wijze hebben ingezet voor cultuur of natuur.

Over de Cultuurfonds Prijs

Deze oeuvreprijs is er voor personen of organisaties die iets bijzonders betekenen voor cultuur of natuur. De Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs wordt sinds 2010 uitgereikt, elk jaar met een ander thema. 

Met de Cultuurfonds Prijs krijgt de winnaar een bedrag van 75.000 euro. 

Uitreiking Cultuurfonds Prijs aan IVN

Koningin Máxima reikte op 16 november 2021 de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs uit aan IVN Natuureducatie. De feestelijke ceremonie vond plaats in het voormalige zendstation Radio Kootwijk. Het Cultuurfonds kent deze oeuvreprijs jaarlijks toe aan een persoon of instelling die iets bijzonders betekenen voor cultuur of natuur in Nederland.

Meer lezen?

Aftermovie Cultuurfonds Prijs 2021

Kon je er niet bij zijn? Of wil je graag nagenieten van de feestelijke uitreiking van de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs 2021 aan IVN Natuureducatie In deze aftermovie krijg je een korte sfeerimpressie van de prachtige dag.

Bekijk de video!

Achter de schermen: Cultuurfonds Prijs Ketting

De winnaar van de Cultuurfonds Prijs krijgt een bedrag van 75.000 euro en een eigen fonds op naam met een startkapitaal van 75.000 euro. Maar naast dit prachtige geldbedrag krijgt de winnaar ook ieder jaar een unieke ketting uit handen van Koningin Maxima. Dit jaar, in 2021, is er voor het eerst een nieuwe ketting, ontworpen door beeldend kunstenaar Chequita Nahar.

In deze video krijg je een kijkje achter de schermen van het ontwerp proces en vertelt Nahar wat haar inspireerde om deze ketting te maken. 

Bekijk de video!

IVN Natuureducatie Groene Schoolpleinenfonds

Het groene schoolplein: een groene oase voor kinderen. Een plek waar volop gespeeld en ontdekt wordt, maar die ook mogelijkheden biedt voor natuur- en cultuureducatie. Het Cultuurfonds stelt uit het IVN Natuureducatie Groene Schoolpleinenfonds in 2022, 2023 en 2024 op jaarbasis €25.000 beschikbaar voor projecten die het gebruik van groene schoolpleinen voor natuur- en cultuureducatie stimuleren.  

Lees meer!

Winnaars

De Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs wordt sinds 2010 uitgereikt, dat betekent dat er inmiddels al aardig wat personen of instellingen de bijzondere oeuvreprijs in ontvangst hebben mogen nemen.

Benieuwd?