Cultuurfonds Prijs

De Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs – een oeuvreprijs van 100.000 euro - wordt sinds 2010 toegekend aan personen of instellingen die zich op uitzonderlijke wijze hebben ingezet voor cultuur of natuur.

Over de Cultuurfonds Prijs

Deze oeuvreprijs is er voor personen of organisaties die iets bijzonders betekenen voor cultuur of natuur. De Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs wordt sinds 2010 uitgereikt, elk jaar met een ander thema. 

Met de Cultuurfonds Prijs krijgt de winnaar een bedrag van 100.000 euro. 

Cultuurfonds Prijs door Koningin Máxima uitgereikt aan Anne Frank Stichting

De Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs 2022 is door Koningin Máxima uitgereikt aan de Anne Frank Stichting. De oeuvreprijs ter waarde van € 100.000 is vandaag door Koningin Máxima uitgereikt tijdens een feestelijke ceremonie in STRAAT Museum in Amsterdam Noord.

Meer lezen?

Aftermovie: Cultuurfonds Prijs 2022

De Cultuurfonds Prijs 2022 is door Koningin Máxima op 28 november 2022 uitgereikt aan de Anne Frank Stichting tijdens een feestelijke ceremonie in STRAAT Museum in Amsterdam Noord.

Bekijk de video en krijg een impressie van de prachtige middag!

'Vrijzwemjaren' door Marieke Lucas Rijneveld voor de Anne Frank Stichting

Marieke Lucas Rijneveld met het gedicht ‘Vrijzwemjaren’. Hij schreef dit gedicht toen het Anne Frank dagboek eerder dit jaar 75 jaar bestond. De video is speciaal voor de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs 2022 gemaakt die dit jaar uitgereikt werd aan de Anne Frank Stichting. 

Bekijk de video!

Achter de schermen: Cultuurfonds Prijs Ketting

De winnaar van de Cultuurfonds Prijs krijgt een bedrag van 100.000 euro. Maar naast dit prachtige geldbedrag krijgt de winnaar ook ieder jaar een unieke ketting uit handen van Koningin Maxima. De nieuwe ketting is ontworpen door beeldend kunstenaar Chequita Nahar.

In deze video krijg je een kijkje achter de schermen van het ontwerp proces en vertelt Nahar wat haar inspireerde om deze ketting te maken. 

Bekijk de video!

Winnaars

De Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs wordt sinds 2010 uitgereikt, dat betekent dat er inmiddels al aardig wat personen of instellingen de bijzondere oeuvreprijs in ontvangst hebben mogen nemen.

Benieuwd?