Appie Baantjer Fonds

Ondersteunt mobiel erfgoed met een voorkeur voor rollend materieel, in het bijzonder door stoom aangedreven railvoertuigen. Ook de restauratie van historische objecten die verbonden zijn met de historie van het railverkeer in Nederland, zoals stations en locomotiefloodsen kunnen worden ondersteund.
Appie Baantjer Fonds

Doelstelling: Het financieel ondersteunen van de restauratie van mobiel erfgoed met een voorkeur voor rollend materieel, in het bijzonder door stoom aangedreven railvoertuigen. Ook de restauratie van historische objecten die verbonden zijn met de historie van het railvervoer in Nederland, zoals stations en locomotiefloodsen kunnen worden ondersteund.

Hij was al een gedreven speurder en werd ook nog succesvol schrijver. Maar Appie Baantjer was niet alleen gefascineerd door de misdaad. Als kind was hij al gegrepen door stoomlocs, en op respectabele leeftijd is hij dat nog. Reden voor hem om bij leven al een CultuurFonds op Naam in te stellen voor het behoud van rollend materieel. Ook een groot deel van zijn nalatenschap, waaronder zijn auteursrechten, kwam ten goede aan dit fonds.

Voor CultuurFondsen op Naam gelden dezelfde richtlijnen als voor het Cultuurfonds. Na ontvangst van een aanvraag bekijkt het Cultuurfonds of ondersteuning uit een van de CultuurFondsen op Naam mogelijk is, deze fondsen kunnen niet apart aangeschreven worden.

Door het Appie Baantjer Fonds gesteunde projecten

Zelf een fonds instellen?

Met een CultuurFonds op Naam kunt u veel betekenen voor cultuur en natuur in Nederland. Kies zelf een mooie bestemming voor uw geld. Er zijn vele mogelijkheden om een fonds op te zetten.

Meer weten