Geert Mak Fonds

Het Geert Mak Fonds ondersteunt ervaren auteurs van historische en literaire non-fictie.
Geert Mak Fonds

Het Geert Mak Fonds ondersteunt ervaren auteurs van historische en literaire non-fictie, met minimaal twee boeken op hun naam, bij het onderzoek voor en schrijven van een nieuwe publicatie. Het gaat dan bijvoorbeeld om onderzoekkosten voor een biografie of het veldwerk voor een literair-journalistieke reportage.

Het startkapitaal van 75.000 euro in dit fonds komt van de toekenning van de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs aan Geert Mak.

Bijdragen aan het Geert Mak Fonds
U kunt ook bijdragen aan het Geert Mak Fonds. De eerste donatie werd gedaan door Jhr. Six van Hillegom-Dresselhuys.

Bijdragen aan het Geert Mak Fonds kan eenvoudig en snel online. U kunt uw bijdrage ook overmaken op rekeningnummer NL32INGB0000333318 t.n.v. Prins Bernhard Cultuurfonds en o.v.v. bijdrage Geert Mak Fonds. Zo komt uw bijdrage rechtstreeks ten goede aan het Geert Mak Fonds.

Aanvragen
Alléén uitgevers kunnen kandidaten voordragen voor een toekenning uit het Geert Mak Fonds.  Een individuele aanvraag is niet mogelijk. De aanvragen worden beoordeeld door het Cultuurfonds. Het Geert Mak Fonds wordt vanaf het voorjaar van 2018 actief.

Voor CultuurFondsen op Naam gelden dezelfde richtlijnen als voor het Cultuurfonds. Na ontvangst van een aanvraag bekijkt het Cultuurfonds of ondersteuning uit een van de CultuurFondsen op Naam mogelijk is, deze fondsen kunnen niet apart aangeschreven worden.

Door het Geert Mak Fonds gesteunde projecten

Zelf een fonds instellen?

Met een CultuurFonds op Naam kunt u veel betekenen voor cultuur, natuur en wetenschap in Nederland. Kies zelf een mooie bestemming voor uw geld. Er zijn vele mogelijkheden om een fonds op te zetten.

Meer weten