HeBe Fonds

Dit fonds is er voor projecten die muzikaal talent bij kinderen en jongeren stimuleren en ontwikkelen.
HeBe Fonds

Dit CultuurFonds op Naam is er voor projecten die kinderen in contact brengen met muziek en hun muzikale talent stimuleren en ontwikkelen. Het fonds is een initiatief van Ben Vos en wijlen zijn vrouw Heidi Elzinga. Zij hebben het HeBe Fonds in 2017 ingesteld in combinatie met vermelding in hun testament, zodat het in de toekomst wordt aangevuld vanuit de opbrengsten van hun nalatenschap. 

Artikel magazine 2021

Ben Vos: “De naam van het HeBe Fonds bestaat uit ‘He’ voor Heidi, mijn vrouw die twee jaar geleden is overleden, en ‘Be’ voor Ben. [...] We hebben het fonds in 2017 ingesteld. We hebben geen kinderen en wilden onze nalatenschap regelen. Door onze goede banen en mijn soms succesvolle gerommel met aandelen konden we het ons permitteren om geld te schenken aan goede doelen, dat deden we eigenlijk altijd al. Mijn vrouw en ik hielden allebei veel van muziek. Als je zelf ergens plezier aan beleeft, dan gun je dat anderen ook. [...] We namen contact op met het Cultuurfonds. Het bleek dat je je fonds al bij leven kunt beginnen, zodat je zelf meemaakt wat jouw fonds bijdraagt. Omdat we al goed wisten wat we wilden, was het snel geregeld.”  

Wil je meer lezen? Het hele artikel is hier op onze website te lezen!

Voor CultuurFondsen op Naam gelden dezelfde richtlijnen als voor het Cultuurfonds. Na ontvangst van een aanvraag bekijkt het Cultuurfonds of ondersteuning uit een van de CultuurFondsen op Naam mogelijk is, deze fondsen kunnen niet apart aangeschreven worden.

Door het HeBe Fonds gesteunde projecten

Zelf een fonds instellen?

Met een CultuurFonds op Naam kunt u veel betekenen voor cultuur en natuur in Nederland. Kies zelf een mooie bestemming voor uw geld. Er zijn vele mogelijkheden om een fonds op te zetten.

Meer weten