Ted Schutten Fonds

Ondersteunt projecten in Rotterdam, Schiedam, Vlaardingen en Delft op het gebied van restauratie, renovatie en inrichting van gebouwd industrieel erfgoed (sinds 1850) en van gebouwen uit de periode van het Nieuwe Bouwen (sinds 1920) en de Wederopbouw (tot 1965).
Ted Schutten Fonds
Fotocredits:
Martijn de Vries

"Door schenkingen via het Prins Bernhard Cultuurfonds kan ik het werk van mijn overleden man – Ted Schutten – voortzetten. Ted was als directeur van bouwbedrijf MUWI en later van vastgoedorganisatie IBC (nu Heijmans) voortdurend bezig met herontwikkeling in de bestaande stad. In 1999 kwam hij op 48-jarige leeftijd om het leven bij een auto-ongeluk. Ik kreeg toen een uitkering en een weduwenpensioen, maar ik had een goede baan als stedenbouwkundige én dus een eigen salaris. We hadden geen kinderen, ik had dus feitelijk geld over. Hier moest ik iets mee doen, vond ik." - Ieke Frankenmolen

Ted Schutten wandeling

Bekijk Rotterdam door de ogen van het Ted Schutten Fonds. In het kader van het twintigjarige bestaan van het fonds in 2021 hebben we een wandelroute uitgezet langs een aantal bijzondere Rotterdamse projecten. Met de nalatenschap van haar man bracht Ieke Frankenmolen deze markante gebouwen en industrieel erfgoed in Rotterdam weer terug in oude glorie.  

Voor CultuurFondsen op Naam gelden dezelfde richtlijnen als voor het Cultuurfonds. Na ontvangst van een aanvraag bekijkt het Cultuurfonds of ondersteuning uit een van de CultuurFondsen op Naam mogelijk is, deze fondsen kunnen niet apart aangeschreven worden.

Door het Ted Schutten Fonds gesteunde projecten

Zelf een fonds instellen?

Met een CultuurFonds op Naam kunt u veel betekenen voor cultuur en natuur in Nederland. Kies zelf een mooie bestemming voor uw geld. Er zijn vele mogelijkheden om een fonds op te zetten.

Meer weten