Vanaf welk bedrag?

De minimale schenking voor een CultuurFonds op Naam bedraagt 50.000 euro, via een eenmalige schenking of een periodieke overeenkomst van 10.000 euro per jaar voor vijf jaar. Je kunt ook een fonds bij leven instellen in combinatie met een vermelding in het testament. Zo geniet je nu van wat je teweegbrengt en leren we elkaar beter kennen. Het is ook mogelijk om het fonds pas actief te maken bij overlijden en zo bij te dragen aan cultuur en natuur voor toekomstige generaties. Neem een kijkje op Nalaten voor meer informatie. 

Wij ontzorgen

Met een CultuurFonds op Naam kun je culturele projecten steunen zonder een aparte stichting op te zetten. Dat scheelt tijd, geld, administratie, beheer en er is geen bestuur nodig. De ANBI-wetgeving stelt strenge eisen aan stichtingen. Wij nemen al het werk en de zorg uit handen en informeren je over de bestedingen. Voor bestaande stichtingen is het mogelijk om de activiteiten over te dragen aan ons door een CultuurFonds op Naam in te stellen met een doelstelling die lijkt op de oorspronkelijke doelstelling. 

Er zijn op dit moment meer dan 500 Cultuurfondsen op Naam. Ter inspiratie kun je hier een kijkje nemen.

Ben Vos Foto Lars van den Brink
foto: Lars van den Brink

“De naam van het HeBe Fonds bestaat uit ‘He’ voor Heidi, mijn vrouw die twee jaar geleden is overleden, en ‘Be’ voor Ben. We hebben het fonds in 2017 ingesteld. We hebben geen kinderen en wilden onze nalatenschap regelen.”

Ben Vos · Insteller van een Cultuurfonds op Naam

Een CultuurFonds op Naam instellen

Brochure aanvragen

Voor meer informatie en inspiratie kun je vrijblijvend een van onze brochures toelichting van de geefmogelijkheden aanvragen.

Geven aan een bestaand fonds

Het is mogelijk om te schenken aan een bestaand CultuurFonds op Naam. Je kiest dan voor een fonds dat bijvoorbeeld actief is in je eigen regio, of een fonds dat een werkterrein ondersteunt waar je iets mee hebt. Wil je schenken aan een specifiek fonds? Boven een bedrag van 1.000 euro is het mogelijk een CultuurFonds op Naam aan te klikken.

We zijn benieuwd naar jouw interesses en passie voor cultuur of natuur. Wat jouw wens ook is: onze ervaren adviseurs helpen graag om de mogelijkheden te verkennen. Heb je behoefte aan een eerste kennismaking? Neem dan contact op met een van onze adviseurs:

Contact

Cultuurfonds Portretten 1493
Marceline Loudon
adviseur nalaten
+31 6 23 28 74 13
marceline@cultuurfonds.nl
4 A5 A0706
Rosanne Hilverda
adviseur schenken
+31 20 226 9377
rosanne@cultuurfonds.nl
4 A5 A5972
Marianne Kruyskamp
adviseur schenken
+31 20 520 6130
m.kruyskamp@cultuurfonds.nl
Portretfoto van Marijke Naber
Marijke Naber
adviseur partnerships
+31 6 29 42 70 94
marijke@cultuurfonds.nl