Hoe werkt het?

Je kan een CultuurFonds op Naam instellen, bij leven of bij testament. In overleg met ons wordt bepaald wat de doelstelling is en de naam. Dat kan ook anoniem. Het Cultuurfonds handelt de aanvragen voor financiële ondersteuning af en informeert jou over de bestede gelden en de betrokken projecten.

De minimale schenking voor een fonds op naam bedraagt 50.000 euro, te schenken via een periodieke schenkingsovereenkomst van 10.000 per jaar, of een schenking ineens. Wat ook kan is een fonds bij leven in te stellen en het te combineren met een vermelding in het testament. Zo geniet je nu, van wat je teweegbrengt. Zie ook Nalaten.

Wij ontzorgen

Met een CultuurFonds op Naam is het niet nodig om een aparte stichting op te zetten. Dat scheelt tijd, geld, administratie, beheer en er is geen bestuur nodig. De ANBI-wetgeving stelt strenge eisen aan stichtingen. Wij nemen al het werk en de zorg uit handen en informeren je over de bestedingen. Voor bestaande stichtingen is het mogelijk om hun activiteiten over te dragen aan ons door een CultuurFonds op Naam in te stellen.

Er zijn al meer dan 450 fondsen ingesteld door particulieren, stichtingen en bedrijven.

Marijke van Oordt foto Lars van den Brink
foto: Lars van den Brink

Delen wat je hebt is een rode draad in mijn leven.

Marijke van Oordt · Insteller van het Marijke van Oordt Fonds

Geven aan een bestaand fonds

Het is mogelijk om te schenken aan een bestaand CultuurFonds op Naam. Je kiest dan voor een fonds dat bijvoorbeeld actief is in je eigen regio. Of een fonds dat een werkterrein ondersteunt waar je blij van wordt. Wil je schenken aan een specifiek fonds? Maak dan gebruik van het formulier voor periodieke schenking. Boven een bedrag van 1.000 euro is het mogelijk een CultuurFonds op Naam aan te klikken.

Heb je behoefte aan een eerste kennismaking?

4 A5 A0706
Rosanne Hilverda
adviseur schenken
+31 20 226 9377
rosanne@cultuurfonds.nl

Brochure aanvragen

Voor meer informatie en inspiratie kun je vrijblijvend een van onze brochures aanvragen.

Contact

4 A5 A0706
Rosanne Hilverda
adviseur schenken
+31 20 226 9377
rosanne@cultuurfonds.nl