Onze werkwijze

In overleg bepalen we de doelstelling en de naam van jouw fonds. Wat vind je belangrijk om te initiëren, stimuleren, te bewaren of te beschermen? Met een CultuurFonds op Naam bepaal jij waar je geld naartoe gaat. Wellicht heb je een voorkeur voor een werkterrein zoals erfgoed, beeldende kunst, natuur of theater, voor een provincie of een thema zoals educatie of talentontwikkeling. Er is veel mogelijk. De naam kan een eigen of bedachte naam zijn.

Hoe betrekken we je?

Het Cultuurfonds zorgt dat je schenking bij passende projecten terechtkomt en informeert je over de projecten die jij ondersteunt. Die projecten kun je eventueel bezoeken, zodat je er zelf ook van kunt genieten. Daarnaast word je jaarlijks voor diverse evenementen uitgenodigd. Je kunt dan kennismaken met makers en projecten door het hele land. Ook is het een mooie gelegenheid om andere gevers te ontmoeten.

Vanaf welk bedrag?

De minimale schenking voor een CultuurFonds op Naam bedraagt 50.000 euro, via een eenmalige schenking of 10.000 euro per jaar voor vijf jaar (periodiek schenken). Je kunt ook een fonds bij leven instellen in combinatie met een vermelding in het testament. Zo leren we elkaar alvast kennen en weet je dat je nalatenschap later bij ons in goede handen is.

Wij ontzorgen

Met een CultuurFonds op Naam kun je culturele projecten mogelijk maken zonder een aparte stichting op te zetten. Dat scheelt tijd, geld, administratie, beheer en er is geen bestuur nodig. Voor bestaande stichtingen is het mogelijk om de activiteiten over te dragen aan het Cultuurfonds.

Geven aan een bestaand fonds

Het is ook mogelijk om te schenken aan een bestaand CultuurFonds op Naam. Je kiest dan voor een fonds dat bijvoorbeeld actief is in je eigen regio, of een fonds dat een werkterrein ondersteunt waar je iets mee hebt. Dit kan vanaf 1.000 euro. Er zijn op dit moment meer dan 450 Cultuurfondsen op Naam.

Brochure aanvragen

Voor meer informatie en inspiratie kun je vrijblijvend een brochure over de geefmogelijkheden aanvragen.

Een CultuurFonds op Naam

"Waarom doen we eigenlijk niet nu iets met ons geld, zeiden we tegen elkaar. Dan zien we er nog iets van terug!"

Henk Goei The en Gerard Haack · Goei The en Haack Fonds

Contact

Cultuurfonds Portretten 1493
Marceline Loudon
adviseur nalaten
+31 6 23 28 74 13
marceline@cultuurfonds.nl
4 A5 A0706
Rosanne Hilverda
adviseur schenken
+31 20 226 9377
rosanne@cultuurfonds.nl
4 A5 A5972
Marianne Kruyskamp
adviseur schenken
+31 6 83 66 74 78
marianne.kruyskamp@cultuurfonds.nl
Portretfoto van Marijke Naber
Marijke Naber
adviseur schenken voor stichtingen, bedrijven en partners
+31 6 29 42 70 94
marijke@cultuurfonds.nl