Vacatures

Stageplek projectassistent Anjeractie (2 dagen p/w - januari t/m juni 2019)

De Anjeractie is de jaarlijkse collecteweek van het Prins Bernhard Cultuurfonds, die loopt van 19 tot en met 25 mei 2019. Onder het motto ‘Houd Cultuur en Natuur Levend’ halen we tijdens de Anjeractie geld op door te collecteren met bussen en via online crowdfunding. De collectanten zijn leden van plaatselijke culturele clubs (zangkoor, fanfare, toneelvereniging, majorette, etc). Van het opgehaalde geld gaat vijftig procent naar de kas van de club, de overige vijftig procent gaat naar cultuur en natuur in de regio. Sinds 2016 biedt het Cultuurfonds ook de online collecte aan, deze start in februari en loopt tot eind mei.

De functie

Je ondersteunt de landelijk coördinator Anjeractie van het Cultuurfonds met de innovatieve aspecten rondom de Anjeractie. 

 • Je begeleidt, adviseert en stuurt de clubs aan die een pagina aanmaken op het crowdfundingplatform www.anjeractie.nl. Je beheert het dashboard van het platform, verzorgt de backoffice en bent aanspreekpunt voor de clubbeheerders. Aan het eind van de online collecte maak je een analyse met rapportage, conclusies en advies die als basis dienen voor de volgende online collecte.
 • In 2018 is overgestapt op een nieuw softwarepakket waarin de gehele Anjeractie digitaal wordt verwerkt, van logistiek tot financiële afhandeling.  Het pakket bestaat uit twee modules:
 1. Collectemanager: voor intern gebruik van de Cultuurfondsmedewerkers
 2. Collecteweb: een besloten platform voor coördinatoren van de Anjeractie. Naast het plaatsen van een bestelling materialen kan hij/zij een wijkindeling en per collectant looproutes aanmaken (nieuw). Tijdens je stage onderzoek je in Collecteweb eerst de mogelijkheden van de wijken/looproutes, je ontwikkelt een instructie/draaiboek en FAQ ten behoeve van de coördinatoren zodat zij beter hun weg vinden in collecteweb en optimaal voordeel kunnen halen uit de voor hen nog onbekende mogelijkheden. Daarnaast help je waar hulp wordt gevraagd, je hebt dus veel contact met de vrijwilligers zelf. Tot slot breng je in kaart waar wordt gecollecteerd en waar nog ruimte is voor nieuwe clubs om mee te doen.
 • In 2019 vindt een pilot plaats met 500 hightech collectebussen waar niet alleen contant in kan worden gedoneerd maar ook met bankpas (met pin en contactloos). Je hebt contact met, en begeleidt de coördinatoren en verenigingen in de 50 gemeenten waar de pilot loopt.

De stageplek beslaat 2 dagen per week, en loopt bij voorkeur van januari tot en met juni 2019.

Over jou:

 • Affiniteit met cultuur en natuur
 • Interesse in fondsenwerving
 • HBO+

Wij bieden:

 • Een leerzame tijd bij een gevestigde organisatie in de culturele sector
 • Contact met een breed netwerk door het hele land
 • Kennis en ervaring in fondsenwerven
 • Een prachtige werkplek aan de Herengracht in Amsterdam en een stagevergoeding

Over het Prins Bernhard Cultuurfonds

Het Prins Bernhard Cultuurfonds is bevlogen pleitbezorger van cultuur, natuur en wetenschap in Nederland en daarbuiten. Met financiële bijdragen, opdrachten, prijzen en beurzen worden bijzondere initiatieven en talent gestimuleerd. We werken met twaalf provinciale afdelingen en een landelijk bureau.

Interesse?

Stuur je motivatie en CV  aan de landelijk coördinator Anjeractie, Mw. Hedwig Paesbrugge, via h.paesbrugge@cultuurfonds.nl.