Vacatures

Online Redacteur

Het Cultuurfonds zoekt per 1 september 2018 een

Online redacteur website & social 
voor 20 – 24 uur in de week (freelance of zzp)

Wil jij online teksten schrijven voor de website & social kanalen; foto’s, korte video’s & stories maken en met allerlei vormen van content onze doelgroepen met ons verbonden houden, dan zoeken we jou! Tenminste… als je recent bent afgestudeerd (journalistiek of communicatie/media/PR) en al enige werkervaring hebt of een aantal relevante stages met succes hebt afgerond.

Wij zoeken…

Een enthousiaste, goede en snelle online redacteur met ervaring in beeldredactie & social media, die freelance of als zzp’er ca. drie dagen in de week onze contentkanalen wil vullen met alle mooie projecten die het Cultuurfonds ondersteunt. En dat zijn er zo’n 3500 per jaar. Werk aan de winkel dus! In een fantastische, inspiratievolle en leerzame omgeving. Ruimte voor eigen inbreng, veel leuke collega’s om mee samen te werken en flexibiliteit om je werkweek in te delen.

Wij bieden…

Een hartstikke leuke baan in hartje Amsterdam en een mooie opstap naar een verdere carrière in de journalistiek of communicatie/PR.

Ja ik wil de baan!

Wil je de baan? Reageer dan snel, voor vrijdag 20 juli 2018, en stuur je motivatiebrief en CV naar pers@cultuurfonds.nl. Eerst meer weten over de functie? Bel dan met Muriel Rive of Erica Bronkhorst, senior communicatie adviseurs van het Cultuurfonds, op 020 520 6130.

CRM Marketeer (Fondsenwerving)

Mooie stap voor de analytisch gedreven marketeer

 • Je ontwikkelt en realiseert de klantcontactstrategie van particuliere donateurs (acquisitie/ontwikkeling/behoud).
 • Eerst richt je je op retentie, vervolgens ook op upgrading en acquisitie.
 • Je ontwikkelt en regisseert data-gedreven multi-channel campagnes (online & offline).
 • Je werkt nauw samen met collega’s van o.a. communicatie en CRM-beheer en evt. bureaus.
 • Door analyse vooraf en effectmeting achteraf, monitor en optimaliseer je de activiteiten.
 • Jij bent het analytisch gedreven geweten binnen marketing/fondsenwerving!

Maatschappelijk betrokken

 • Het Prins Bernhard Cultuurfonds ondersteunt cultuur, natuur en wetenschap in Nederland. 
 • Met financiële bijdragen, opdrachten, prijzen en beurzen worden bijzondere initiatieven en talent gestimuleerd. 
 • Jaarlijks worden er meer dan 3.500 projecten ondersteund. 
 • Dichtbij huis, kleinschalig, direct zichtbaar wat je toevoegt aan de maatschappij! 
 • Met zo'n 35 enthousiaste collega's werk je samen aan deze mooie doelen.

Je hebt

 • Ervaring als marketeer die dit vooral vanuit een analytische benadering en inzicht in klantdata doet.
 • Affiniteit met databasemarketing en online marketingprocessen en wilt hierin verder ontwikkelen en ontdekken.
 • Gewerkt met een CRM-/campagnemanagementtool en bent in staat de rol van key-user te vervullen.
 • WO/Hbo werk- en denkniveau.
 • Enthousiasme, zelfstartend vermogen, samenwerkingsvermogen, creativiteit.

Je krijgt

 • Een functie waarin je werkt aan het op de kaart zetten van de mooiste culturele- en natuurprojecten en het toptalent uit de wetenschap.
 • Ruimte voor initiatief, creativiteit en kennisdeling.
 • Een werkplek op een bijzondere locatie aan de Herengracht, met een prachtige achtertuin om even rust te pakken.
 • De mogelijkheid cursussen en opleidingen te volgen.
 • Een baan voor 32-40 uur per week.
 • Goede arbeidsvoorwaarden met maar liefst 45 vrije dagen en een bovengemiddelde pensioenregeling!

Interesse in deze rol?

De selectie voor deze vacature is uitbesteed aan Smart Connections.   
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Fons Verduin, managing consultant van Smart Connections, tel. 06 - 130 23 749.

Hoofd I&A / informatiemanager

Het Prins Bernhard Cultuurfonds ondersteunt jaarlijks ruim 3500 initiatieven in de cultuur, natuur en wetenschap met een totaal budget van circa 36 miljoen euro. Dat kan niet zonder een professionele ICT - organisatie. Wil jij ons ondersteunen bij het verder opbouwen daarvan? Je doet dat samen met professionals die met hart en ziel hun werk doen, in een informele organisatie met korte lijnen.

Het Prins Bernhard Cultuurfonds is een onafhankelijk particulier fonds en één van de grootste fondsenwervende cultuurfondsen in Nederland. Het fonds verleent financiële bijdragen, opdrachten, prijzen en beurzen op het gebied van cultuur, natuur en wetenschap. Als inspirator van hedendaags mecenaat geeft het fonds particulieren, stichtingen en bedrijven onafhankelijk en deskundig advies over filantropie. Het werk van het fonds wordt mogelijk gemaakt door inkomsten uit fondsenwerving (schenkingen, nalatenschappen en de Anjeractie), naast inkomsten uit de BankGiro Loterij en De Nederlandse Loterij. Aanvragen voor financiële ondersteuning worden behandeld door 12 provinciale afdelingen (30 medewerkers) en een landelijk bureau in Amsterdam (38 medewerkers).

Voor het Prins Bernhard Cultuurfonds zoeken wij op het landelijk bureau in Amsterdam een:
Hoofd I&A / informatiemanager die de ICT-organisatie professionaliseert en verder ontwikkelt.

In deze functie ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en uitvoering van het I&A beleid en geef je leiding aan de sectie I&A (5fte). Je zorgt dat de ICT het primaire proces van fondsenwerving en bestedingen maximaal ondersteunt door het invoeren van projectmatig werken. Hiermee vergroot je de verandercapaciteit van de organisatie en versterk je de aanpak van complexe vraagstukken. Tevens heb je de rol van informatiemanager. Je vertaalt de wensen en eisen van de dienstverlening en de bedrijfsvoering van het Cultuurfonds in de juiste informatievoorziening. Je werkt nauw samen met de afdelingshoofden Bestedingen, Fondsenwerving & Communicatie en Financiën, de functioneel beheerders en de key-users van de applicaties. Jouw prioriteiten:

 • Verbeteren van de project- en uitvoeringsorganisatie.
 • Verder professionaliseren van change en release management binnen het applicatiemanagement.
 • Tot een team smeden van de sectie I&A; bestaande uit een projectleider, de ICT-beheerder, twee functioneel beheerders en een technisch applicatiebeheerder.
 • Verbeteren van leveranciersmanagement.

In deze functie werk je vanuit het prachtige grachtenpand aan de Herengracht in Amsterdam en rapporteer je rechtstreeks aan de adjunct-directeur.

Het Prins Bernhard Cultuurfonds zoekt een inspirerende en betrokken manager die verandering creëert, nieuwe lijnen uitzet en processen verbetert. Je legt gemakkelijk contacten en ben in staat mensen te binden, te inspireren en intern draagvlak te creëren. Je beweegt je makkelijk tussen verschillende niveaus en -disciplines. Je voelt je thuis in een organisatie met professionals waar de lijnen kort zijn en je snel kan schakelen tussen strategie, tactiek en operatie. Je bezit een gezonde dosis humor en relativeringsvermogen. Jouw profiel:

 • Een afgeronde hbo of academische opleiding, bij voorkeur in de richting van Bedrijfskunde, Bestuurlijke Informatiekunde of Informatica.
 • Minimaal 5 jaar ervaring in vergelijkbare leidinggevende functie op het snijvlak business en ICT.
 • Gedegen kennis van projectmanagement methoden en technieken, zoals PRINCE2, BiSL- en ITIL-principes.
 • Uitgebreide werkervaring als lid van een stuurgroep bij ICT-projecten.
 • Op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen op ICT-gebied.
 • Affiniteit met het werken bij een goed doel.

Het Prins Bernhard Cultuurfonds biedt een functie waarin je kunt bouwen aan de organisatie. Een veelzijdige sleutelrol in een not for profit omgeving waarbij je veel invloed hebt om vernieuwingen door te voeren. Werken bij een organisatie die volop in beweging is, zowel door de nieuwe positionering en de verbrede doelstelling van het fonds, alsmede door de veranderingen in de interne bedrijfsvoering.

De aanstelling is voor de duur van 1 jaar voor minimaal 30 uur per week, met uitzicht op een vaste aanstelling. Het Cultuurfonds kent goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Het Cultuurfonds biedt verder volop mogelijkheden voor de inbreng van eigen ideeën en persoonlijke ontwikkeling. Het Cultuurfonds is gehuisvest in één van de mooiste monumentale panden aan de Herengracht in Amsterdam.

Interesse in deze rol? 
Solliciteer dan met cv en motivatie via www.mercuriurval.nl. Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Wouter Aukes, consultant Mercuri Urval, tel. 033 - 450 14 00. Een assessment maakt onderdeel uit van de selectieprocedure.