Vacatures

Functioneel beheerder website (24 uur – 30 uur)

Het Prins Bernhard Cultuurfonds ondersteunt jaarlijks ruim 3500 initiatieven in de cultuur, natuur en wetenschap met een totaal budget van circa 36 miljoen euro. Dat kan niet zonder een professionele ICT - organisatie. Wil jij ons ondersteunen bij het verder opbouwen daarvan? Je doet dat samen met professionals die met hart en ziel hun werk doen, in een informele organisatie met korte lijnen. 

Het Prins Bernhard Cultuurfonds is een onafhankelijk particulier fonds en één van de grootste fondsenwervende cultuurfondsen in Nederland. Het fonds verleent financiële bijdragen, opdrachten, prijzen en beurzen op het gebied van cultuur, natuur en wetenschap. Als inspirator van hedendaags mecenaat geeft het fonds particulieren, stichtingen en bedrijven onafhankelijk en deskundig advies over filantropie. Het werk van het fonds wordt mogelijk gemaakt door inkomsten uit fondsenwerving (schenkingen, nalatenschappen en de Anjeractie), naast inkomsten uit de BankGiro Loterij en De Nederlandse Loterij. Aanvragen voor financiële ondersteuning worden behandeld door 12 provinciale afdelingen (30 medewerkers) en een landelijk bureau in Amsterdam (38 medewerkers).

Het Prins Bernhard Cultuurfonds zoekt op het landelijk bureau een

Functioneel beheerder website

die een belangrijke bijdrage levert aan het professionaliserings- en veranderingsproces van onze ICT - organisatie.

De functie

Als functioneel beheerder bekleed je een brugfunctie tussen de afdeling Fondsenwerving & Communicatie, I&A en onze leveranciers. In nauwe samenwerking met de eindgebruikers (de key-users) bepaal je de informatiebehoeften en vertaal je deze naar passende functionaliteiten. Je bent het aanspreekpunt voor alle (configuratie)wijzigingen voor de website, het CMS en DMS en je bepaalt de impact en prioriteit hiervan. Je bent verantwoordelijk voor de gebruikersondersteuning en incidentafhandeling. Je zorgt er ook voor dat wijzigingen van de leverancier worden getest en succesvol geïmplementeerd. Hiervoor betrek je actief de key-users, zodat zij bij alle wijzigingen die worden opgesteld, uitgevoerd en opgeleverd, betrokken zijn.

Je komt te werken bij de sectie I&A, die mede bestaat uit het hoofd I&A/informatiemanager, de ICT - beheerder, de functioneel beheerder CRM, een technisch applicatiebeheerder en een IT projectleider. Het applicatielandschap van het Cultuurfonds bestaat naast de website o.a. uit applicaties voor relaties en aanvragen (CRM Dynamics), de jaarlijkse collecte, financiën en HRM. Je bent bereid om je ook in deze applicaties te verdiepen, zodat je als sparringpartner kan fungeren voor de functioneel beheerder CRM.

Het Prins Bernhard Cultuurfonds vraagt voor deze functie een inspirerende en betrokken functioneel beheerder die samen met onze professionals, onze kernsystemen naar een hoger plan tilt. Om optimaal invulling te geven aan de functie vragen wij van jou het volgende:

 • Relevante afgeronde HBO opleiding, bijvoorbeeld afstudeerrichting Informatiemanagement;
 • Minimaal 5 jaar werkervaring als functioneel beheerder bij middelgrote of grote organisaties;
 • Kennis en ervaring met beheerstandaarden en methodieken zoals ITIL V3, BiSL, ASL2, PRINCE2, TMap en informatiebeveiliging;
 • Gedegen inhoudelijke functionele en technische website kennis;
 • Kennis en ervaring met verschillende content management systemen en bij voorkeur met Wordpress;
 • Kennis en ervaring met verschillende SharePoint oplossingen, zoals het opzetten van teamsites;
 • Kennis en ervaring met social media campagnes en SEO & SEA vindbaarheid;
 • Ervaring met het aansturen van leveranciers;
 • Communicatieve, adviserende en klantgerichte vaardigheden.

Het Prins Bernhard Cultuurfonds biedt een functie waarin je kunt bouwen aan de organisatie. Een veelzijdige sleutelrol in een not for profit omgeving waarbij je veel invloed hebt om vernieuwingen door te voeren. Werken bij een organisatie die volop in beweging is, zowel door de nieuwe positionering en de verbrede doelstelling van het fonds, alsmede door de veranderingen in de interne bedrijfsvoering.

De aanstelling is voor de duur van 1 jaar met uitzicht op een vaste aanstelling. Het salaris is op een passend niveau en het Cultuurfonds kent goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Het Cultuurfonds biedt verder volop mogelijkheden voor de inbreng van eigen ideeën en persoonlijke ontwikkeling. Het Cultuurfonds is gehuisvest in één van de mooiste monumentale panden aan de Herengracht in Amsterdam.

Interesse in deze rol?

Stuur een e-mail met motivatie en cv onder vermelding van ‘sollicitatie Functioneel Beheerder’ naar Henriëtte van Doesum, h.vandoesum@cultuurfonds.nl, directiesecretaresse. Voor meer informatie neemt u contact op met Tijl Hesselmann, Hoofd I&A a.i., via telefoonnummer (020) 5206 130 of (06) 519 688 23.

Stagiair(e) Project Manager Anjeractie (2 dagen p/w - januari t/m juni 2019)

Onder het motto “Houd Cultuur en Natuur Levend” halen we tijdens de Anjeractie geld op door te collecteren met bussen en via online crowdfunding. Om de collecte ‘nieuwe stijl’ tot een succes te maken zoeken we een zelfstandig stagiair(e), die met enthousiasme de innovatieve aspecten rondom de collecteweek begeleidt.

De Anjeractie is de jaarlijkse collecteweek van het Prins Bernhard Cultuurfonds. Deze vindt plaats van 19 t/m 25 mei 2019. De collectanten zijn leden van plaatselijke culturele clubs (zangkoor, fanfare, toneelvereniging, majorette, etc). Van het opgehaalde geld gaat 50% naar de clubkas van de club, de overige 50% gaat naar cultuur en natuur in de regio. Sinds 2016 biedt het Cultuurfonds ook de online collecte aan, deze start in februari en loopt tot eind mei.

De functie:

 • Je begeleidt, adviseert en stuurt de clubs aan die een pagina aanmaken op het crowdfundingplatform www.anjeractie.nl. Je beheert het dashboard van het platform, verzorgt de backoffice en bent aanspreekpunt voor de clubbeheerders. Aan het eind van de online collecte maak je een analyse met rapportage, conclusies en advies die als basis dienen voor de volgende online collecte.
 • In 2018 is overgestapt op een nieuw softwarepakket waarin de gehele Anjeractie digitaal wordt verwerkt, van logistiek tot financiële afhandeling. Tijdens je stage onderzoek je in Collecteweb de mogelijkheden van de wijken/looproutes, je ontwikkelt een instructie/draaiboek en FAQ ten behoeve van de coördinatoren zodat zij beter hun weg vinden in Collecteweb en optimaal voordeel kunnen halen uit de voor hen nog onbekende mogelijkheden. In tweede instantie help je daar waar hulp wordt gevraagd, je hebt dus veel contact met de vrijwilligers zelf. Tot slot breng je in kaart waar wordt gecollecteerd en waar nog ruimte is voor nieuwe clubs om mee te doen.
 • In 2019 vindt een pilot plaats met 250 nieuwe collectebussen waar niet alleen contant in kan worden gedoneerd maar ook met bankpas (met pin en contactloos). Je hebt contact met, en begeleidt de coördinatoren en verenigingen die aan de pilot deelnemen.

De stageplek beslaat 2 dagen per week, en loopt bij voorkeur van januari t/m juni 2019.

Je ondersteunt de landelijk coördinator Anjeractie van het Cultuurfonds met de innovatieve aspecten rondom de Anjeractie.  

Over jou:

 • Enthousiast en proactief
 • Stressbestendig en in staat zelfstandig te werken
 • Nieuwsgierig en innovatief
 • Affiniteit met cultuur en natuur
 • Interesse in (online) fondsenwerving
 • HBO+

Wij bieden:

 • Een leerzame tijd bij een gevestigde organisatie in de culturele sector
 • Contact met een breed netwerk door het hele land
 • Kennis en ervaring in fondsenwerven
 • Een prachtige werkplek aan de Herengracht in Amsterdam en een stagevergoeding

Over het Prins Bernhard Cultuurfonds

Het Prins Bernhard Cultuurfonds is bevlogen pleitbezorger van cultuur, natuur en wetenschap in Nederland en daarbuiten. Met financiële bijdragen, opdrachten, prijzen en beurzen worden bijzondere  initiatieven en talent gestimuleerd. We werken met twaalf provinciale afdelingen en een landelijk bureau.

Interesse?

Stuur je motivatie en CV  aan de landelijk coördinator Anjeractie, Mw. Hedwig Paesbrugge, via h.paesbrugge@cultuurfonds.nl.