Open oproep Inspiratieprijs en Jongerencultuurprijs Cultuurfonds Limburg 2024

Dit jaar heeft het Cultuurfonds Limburg iets nieuws: naast de jaarlijkse Inspiratieprijs introduceren we de Jongerencultuurprijs! Ben jij een jonge maker, culturele instelling of platform die zich inzet voor jongeren? Dan is dit je kans!

Inspiratieprijs 2024: Stem van jongeren binnen cultuur

Dit jaar is het uitgangspunt voor de Inspiratieprijs: ‘De stem van jongeren binnen cultuur’. Aandacht voor jongeren binnen cultuur draagt bij aan de veerkracht van jongeren, het realiseren van een positiever zelfbeeld, sociale vaardigheden en het realiseren van andere verbindingen. Zij zijn de toekomst! Wij roepen daarom voor deze editie organisaties, instellingen, culturele platforms en makers (binnen alle disciplines van de kunsten) met projecten of activiteiten waar jongeren centraal staan en waar ze een podium krijgen op. Zowel amateurs als professionals die in Limburg wonen en werken maken kans. De winnaar ontvangt € 15.000 en een bronzen object van Gabriel Guevara.

Nieuw: Jongerencultuurprijs

Speciaal voor jongeren tot en met 25 jaar hebben we nu de Jongerencultuurprijs, goed voor € 2.500. Hiervan moet de helft worden besteed aan je eigen ontwikkeling, studie of een project, en de andere helft mag je vrij besteden. Voor deze prijs roepen wij jongeren tot en met 25 jaar op die in Limburg wonen en (door hun werk) andere jongeren inspireren met hun culturele activiteiten, die cultuur inzetten om zichzelf en anderen beter te begrijpen, verbindingen te leggen en nieuwe terreinen te ontdekken.

Hoe meld je je aan?

Aanmelden kan eenvoudig via het inschrijfformulier

Je hebt tot dinsdag 28 mei 2024 de tijd om je inzending te sturen. Zorg ervoor dat je alle benodigde gegevens meestuurt, zoals contactinformatie en een korte omschrijving van je project of culturele activiteiten.

Jury

De jury bestaat uit Chequita Nahar, sieradenontwerper, docent en hoofd Fine Arts and Design Maastricht Institute of Arts, voorzitter jury en bestuurslid Cultuurfonds Limburg; Richard Dols, programmeur en manager Filmhuis Zicht, manager Poppodium Volt en bestuurslid Cultuurfonds Limburg; Jeanette Oostijen, voorzitter College van Bestuur Vista College, Sjanneke Hendrix, o.a. mede-eigenaar House of Confetti en hoofd programma Zomerparkfeest en Mariëlle van Eijs, adviseur Cultuurfonds Limburg.

Winnaars

De Inspiratieprijs wordt sinds 2011 uitgereikt door het Cultuurfonds Limburg.

  • Nina Willems en Merlijn Huntjens van PANDA Collectief

Vragen?

Mariëlle van Eijs
ambtelijk secretaris
limburg@cultuurfonds.nl