Winactie: audiobundels gerenommeerde dichters

Singel Uitgeverijen publiceert met behulp van een subsidie van het Cultuurfonds luisterboekversies van de meest recente bundels van o.a. Charlotte Van den Broeck, Hester Knibbe, Iduna Paalman en Anne Vegter. De dichters dragen in deze audiobundels hun eigen werk voor. Maak als donateur kans op deze prachtig voorgedragen bundels!
16 februari 2021
Winactie: audiobundels gerenommeerde dichters

Steeds meer boeken en klassiekers worden in audiovorm gemaakt, steeds meer luisteraars vinden een ritme tijdens het thuiswerken om een boek te kunnen luisteren en ondertussen is er steeds meer vraag naar nog meer manieren om van literatuur te genieten. Daarom publiceert Singel Uitgeverijen audiobundels van gerenommeerde dichters. Dichters die zélf hun meest recente bundel voordragen, zoals dat bij uitstek hoort te zijn, om zo een geheel nieuw publiek te bereiken.

De audiobundels van o.a. Nachtroer, Inzake dit huis, De grom uit de hond halen en Big Data kwamen tot stand met behulp van een subsidie van het Prins Bernhard Cultuurfonds. 

Nachtroer – Charlotte Van den Broeck

iets in het vlees, uren na het schot nog, zal pulseren

tot ook dat op is, herinnering aan een hartslag

welk dier hielden we ons voor te willen raken?

we jaagden altijd al op elkaar in onszelf

Dit zijn gedichten als nomadische behuizingen. Het woord ‘nachtroer’, de naam van een Antwerpse nachtwinkel, vormt het vertrekpunt van deze tweede bundel van Charlotte Van den Broeck. De gedichten worden aangedreven door een diep verlangen naar ontheemding, verdwijning, naar een opgaan in de permanente stroom van het tomeloze leven.

- Singel Uitgeverijen

De grom uit de hond halen – Iduna Paalman

Er is nog niets aan de hand. Maar als je de linzen op je bord aanziet voor een ziekte onder de microscoop, begin je toch te twijfelen. De dichter in de poëzie van Iduna Paalman is angsthaas en riskmanager ineen. In haar zinnen spreekt het gevaar je geruststellend toe, maar wat moet je geloven? Kun je de rekenfout uit een staalconstructie halen, liefde vasttimmeren in een nieuw huis, onbezorgd blijven als je naast een sluipschutter zwemt?

Ondertussen wordt het steeds warmer en blijken weilanden, matrassenwinkels en uitgeholde taarten ongeschikte schuilplaatsen. De grom uit de hond halen zoekt naar manieren om onheil te bezweren, in voorschriften, sprookjes en dat vreemde vermoeden: dat het misschien wel goed komt.

- Singel Uitgeverijen

Inzake dit huis – Hester Knibbe

In Inzake dit huis verwondert Hester Knibbe zich over de tweekamp tussen de hang naar een solide thuis en de wens uit te breken. Ze buigt zich over de liefde, over behouden en loslaten, macht en onmacht. Ze beziet nieuwsgierig de wereld om haar heen en het eigen lichaam, de mens als falende god en aanbidder ineen. Ze vraagt zich af hoe het is om met een handicap in het leven te staan. En dat alles doet ze in een kloeke, zorgvuldig gecomponeerde bundel die als vanouds barst van een uitgebalanceerde lyriek.

- Singel Uitgeverijen

Big Data – Anne Vegter

Baby’s en biggen, lange lijnen en open ruimtes: deze nieuwe bundel van de voormalig Dichter des Vaderlands bevat big data! Een explosieve verzameling nullen en enen die het verhaal vertelt van pijn en woede, maar in een vorm die chaos verheldert en uitzichten biedt – ‘ik zeg het niet graag, maar de zee is eerlijk’.

Vegters poëzie wikt, weegt en mikt. Persoonlijke gedichten worden geplaatst tegenover een lange tekst over de Europese reis van de Zuid-Afrikaanse Ingrid Jonker. Taal verbindt het energieke met het angstige, het speelse met het pijnlijk snijdende.

- Singel Uitgeverijen

Winactie

Wij mogen 2x de vier dichtbundels verloten onder onze donateurs. Wil je kans maken? Stuur dan vóór dinsdag 9 maart 2021 een mail naar acties@cultuurfonds.nl met in de onderwerp regel ‘dichtbundels' en in de mail je naam en adres.