Originele tekst door Florence Tonk, fotografie Marleen Annema
Bewerkt voor website

Een historische ontdekkingsreis

Sanne en Iris hebben met toewijding het boek Vraauwlu geschreven, waarin ze de verhalen van ongeveer 200 opmerkelijke vrouwen uit verschillende tijdperken belichten. Het boek neemt de lezers mee op een reis door thematische hoofdstukken, zoals wetenschap, politiek en kunst, elk vergezeld van een wandel- of fietsroute. Sanne deelt hoe belangrijk het is om de geschiedenis tastbaar te maken door de plekken te verkennen waar deze vrouwen hebben geleefd en gewerkt.

Empowerment en steun

Het boek Vraauwlu illustreert niet alleen de prestaties van deze inspirerende vrouwen, maar benadrukt ook de rol van ondersteunende mannen. Het hoofdstuk 'Manlu' onthult hoe Groningse mannen hun vrouwen en dochters aanmoedigden om te groeien en te bereiken. Karin benadrukt het belang van dit boek als een bron van inspiratie voor hedendaagse vrouwen om zichzelf te blijven ontwikkelen.

Achter de schermen

De totstandkoming van het boek was een toewijding van Sanne en Iris, die naast hun reguliere banen de avonduren, weekenden en vakanties hebben benut om het te realiseren. De steun van het Cultuurfonds heeft gezorgd voor de mogelijkheid om een deskundige vormgever in te schakelen en een prachtig boek te drukken.

PBCF Karin Volten Marleen Annema 8981

"De boekensector heeft het best lastig, net als de muziek. Helemaal sinds de coronacrisis. Daarom is het zo belangrijk dat het Cultuurfonds schrijvers, uitgevers en musici ondersteunt. Ik hoop dat ze dat kunnen blijven doen, want het is hard nodig.”

Karin Volten · Donateur

Een oproep voor steun

Karin benadrukt het belang van blijvende ondersteuning voor de culturele sector, vooral na de uitdagingen die zijn ontstaan door de recente pandemie. Ze hoopt dan ook dat het Cultuurfonds schrijvers, uitgevers en musici blijft ondersteunen. Sanne en Karin sluiten af met de wens dat soortgelijke projecten zich verspreiden over Nederland, beginnend met een verkenning van de rijke geschiedenis van Zeeland.

Word ook donateur

Ontdek hoe jij kunt bijdragen aan het behoud van cultureel erfgoed en de groei van inspirerende projecten.