2024: Pitou

Pitou heeft op 20 januari tijdens Eurosonic Noorderslag het Cultuurfonds Pop Stipendium 2024 in ontvangst genomen. De winnaar van deze belangrijke popprijs ontvangt een geldbedrag van 10.000 euro. Het is de bedoeling dat het geldbedrag wordt gebruikt om een volgende stap in hun muziekcarrière te zetten. De andere twee genomineerden, Sophie Straat en band SMANDEM. ontvangen allebei 2.500 euro.

Juryrapport “Pitou is ambitieus en kiest weloverwogen haar pad. Het winnen van het Stipendium komt voor haar op het perfecte moment. Een deel van het prijzengeld wil ze gebruiken om zich verder te scholen om nog beter onderbouwd muziek te maken en samen te werken met andere musici, een ander deel zet ze graag in voor een opname. De jury is enthousiast over de ontwikkeling die zij de afgelopen tijd heeft doorgemaakt en concludeert dat juist Pitou met het Cultuurfonds Pop Stipendium een mooie stap kan zetten in haar carrière.”

Pop Stipendium 2024

Pitou heeft op 20 januari tijdens Eurosonic Noorderslag het Cultuurfonds Pop Stipendium 2024 in ontvangst genomen. Met deze popprijs van 10.000 euro kan zij een volgende stap zetten in haar muziekcarrière.

Schenken aan Nederlandse popmuziek?

Het Cultuurfonds Pop Stipendium is voor artiesten het begin van iets moois. Wil je hier aan bijdragen? Het Cultuurfonds is altijd op zoek naar schenkers, ook voor popmuziek. Dat kan al als donateur, met het instellen van een Fonds op Naam en/of via een periodieke schenking. Via de knop 'geven' lees je over al onze schenkmogelijkheden. 

Winnaars

Dit waren de winnaars van de afgelopen jaren:

  • Personal Trainer