projecten
monumentenzorgnatuurLandelijkLimburgArcen

Kasteel Arcen

Het Prins Bernhard Cultuurfonds selecteert jaarlijks een buitenplaats die een grote en noodzakelijke herstelbijdrage voor natuur en erfgoed verdient. Dit jaar ontvangt Kasteel Arcen de grote herstelbijdrage.

  • Adriana Esmeijer overhandigt de cheque voor Kasteel Arcen

De bijdrage van 100.000 euro werd op donderdag 21 juni uitgereikt door Adriana Esmeijer, directeur van het Cultuurfonds, tijdens een studiedag bij Kasteel Arcen over het in stand houden van erfgoed en natuur op Nederlandse Kastelen, Buitenplaatsen en Landgoederen. 

Stichting het Limburgs Landschap heeft de exploitatie van Kasteel Arcen met de Kasteeltuinen sinds 2012 in beheer om de cultuurhistorische waarden te beschermen, te ontwikkelen en vooral ook open te stellen voor publiek.

Kasteel Arcen is al sinds 1976 in beheer van het Limburgs Landschap en in 2012 hebben ze ook de exploitatie van de Kasteeltuinen overgenomen. 

De bijdrage van het Cultuurfonds wordt besteed aan herstel van de kademuren en het hoofdgebouw en mogelijk ook aan het aankopen van aansluitend natuurterrein. Zelf een project steunen?

Geef ook

Meer projecten

Limburgmonumentenzorg

Carillon Sint Martinuskerk

Nieuw carillon voor Sint Martinuskerk in Weert

Bekijk project
Landelijknatuur

Werkgroep Zeearend Nederland

Onderzoek naar de gedragingen van de zeearend in Nederland

Bekijk project
Landelijknatuur

Plastic Whale Foundation

Projecten vóór plasticvrije wateren

Bekijk project