Maxresdefault

Een muzikale pelgrimstocht

A Wanderer s Tale
Aangevraagd door
Stichting Hollandse Luchten
Bijdrage
€ 2.500,00
Werkterrein
muziek

Stichting Hollandse Luchten nodigt je uit om deel te nemen aan een uniek en inspirerend project dat de kracht van muziek, verhalen en verbinding viert. Zij presenteren met trots: A Wanderer’s Tale, het betoverende performanceproject van getalenteerde zangeres Milou Mignon.

Een alternatief popalbum

In samenwerking met een team van creatieve geesten uit Nederland en Vlaanderen, heeft Milou Mignon een bijzonder project gecreëerd dat resonantie vindt in het hart van onze moderne samenleving. A Wanderer’s Tale omvat een intrigerende mix van elementen: een artist-in-residence programma, de geboorte van een alternatief popalbum, de ontwikkeling van een innovatieve methodologie en een adembenemende live performance, allemaal geïnspireerd door een muzikale pelgrimstocht door de betoverende straten van Amsterdam.

In een wereld waarin mensen dichter bij elkaar wonen dan ooit tevoren, maar vaak nog vreemden blijven, roept dit project op tot een radicale vertraging en een bewuste luisterervaring. Het centrale thema van deze reis is eenzaamheid, en A Wanderer’s Tale biedt een krachtig pleidooi om ons tempo te vertragen en werkelijk te luisteren, te voelen en te verbinden.

De kroon op dit meeslepende avontuur is het langverwachte EP A Wanderer’s Tale, dat het daglicht zal zien tijdens de Week tegen Eenzaamheid, van 28 september tot 4 oktober 2023. Deze meeslepende muzikale reis zal niet alleen je oren strelen, maar ook je ziel voeden met diepgaande emoties en reflecties.

Milou mignon 2

Jongeren en eenzaamheid

Hoewel iedereen welkom is om deel te nemen aan dit opmerkelijke avontuur, ligt de nadruk van dit project op jongeren tussen 18 en 30 jaar, die in bruisende steden wonen en vaak worstelen met de druk en hectiek van het moderne leven. A Wanderer’s Tale wil hen inspireren om een ander ritme te omarmen, om anders te kijken en om diepere verbindingen te maken. Door individuele ervaringen te delen, werken we aan het versterken van de sociale cohesie in onze steden, waarbij we ontmoetingen en openheid aanmoedigen.

Techniek workshops

Na de lancering van de EP gaat Milou Mignon een stap verder. In de maand november zullen boeiende workshops plaatsvinden op verschillende locaties, waaronder Amsterdam, Haarlem, Den Haag en Utrecht. Deze workshops bieden een unieke kans om de principes en technieken achter A Wanderer’s Tale te verkennen.

En de reis stopt daar niet. Vanaf het festivalseizoen van 2024 zal Milou Mignon haar opmerkelijke performance presenteren op verschillende evenementen en festivals, waaronder Jonge Harten in Groningen, Karavaan in Alkmaar en Crossing Border in Den Haag. Dit betekent dat je de kans krijgt om deze unieke artistieke beleving live mee te maken en de magie van A Wanderer’s Tale in al zijn glorie te ervaren.

Waarom ondersteunt het Cultuurfonds Noord-Holland A Wanderer’s Tale?

  • Het project bespreekt thema’s als eenzaamheid en verbinding onder een jonge doelgroep.
  • Het project experimenteert met de mogelijkheden van muziek-techniek.
  • De immersieve beleving is inspirerend.
  • Via workshops wordt samengewerkt met makers festivals en kunstvakopleidingen om kennis overdracht te bevorderen.

Bezig met een muzikaal project?

En kan je wel een bijdrage gebruiken? Bekijk de mogelijkheden!

Dit project kreeg een toekenning uit: