Straatmuzikant

Alles mag, als het maar muzikaal is

jubileumbijdrage
Aangevraagd door
Stichting Prinses Christina Concours
Bijdrage
€ 75.000,00
Werkterrein
muziek

Sinds 2015 organiseert het Prinses Christina Concours een online muziekwedstrijd voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Of je nu een instrument bespeelt, muziekles hebt of het gewoon leuk vindt om te zingen, iedereen kan meedoen. Plezier staat voorop.

Kinderen nemen thuis een filmpje op terwijl ze muziek maken. Een bestaand liedje, een zelfgemaakt liedje, alles mag als het maar muzikaal is. Een professionele jury bekijkt alle filmpjes en voorziet ze van feedback. Tijdens een feestelijke muziekdag komen alle deelnemers samen en worden de winnaars bekend gemaakt. Er zijn verschillende prijzen te winnen en elke deelnemer krijgt een diploma.

Klaasje Meijer persfoto 2 naamsvermelding Roeltje van de Sande Bakhuyzen jpg

‘Behalve dat muziek de ontwikkeling van kinderen helpt, is het vooral leuk om te doen en iets waar je een leven lang iets aan hebt’

Klaasje Meijer (K3) · presentator van de muziekwedstrijd

Waarom steunt het Cultuurfonds de online muziekwedstrijd?

Met de online muziekwedstrijd beleven kinderen op een laagdrempelige manier plezier aan muziek. Ze kunnen laten zien wat ze kunnen en zien wat andere kinderen doen.

  • Met de online muziekwedstrijd ervaren kinderen van 4 tot 12 jaar het belang en de waarde van muziek.
  • De wedstrijd inspireert hen om muziek te gaan maken en laten ze zien hoe leuk het is om op te treden.
  • Kinderen oefenen met het spelen voor een (onzichtbaar) publiek en het ontvangen van feedback.
  • Het Prinses Christina Concours werkt samen met Méér Muziek in de Klas wat het bereik vergroot.
Muziekwedstrijd

Het Prinses Christina Concours

Naast de muziekwedstrijd organiseert het Prinses Christina Concours ook het Klassiek, Jazz en Compositie Concours. Daarnaast is er de Classic Express, een tot concertzaal omgebouwde bus die door het hele land reist. Deze bus stopt onder andere bij basisscholen om kinderen te laten genieten van kleine concerten.

Ervaar het plezier van muziek

Het Cultuurfonds ondersteunt bijzondere muziekprojecten. Van jazz tot opera en van klassiek tot hiphop. We hebben speciale aandacht voor muziekeducatie en plezier.