Boutje van de Rommelberg

Boutje van de Rommelberg

Boutje van de rommelberg
Aangevraagd door
Stichting Muziek Spektakel
Bijdrage
€ 5.000,00
Werkterrein
muziek

Wie wil er in een berg troep wonen? Nou, Boutje en zijn vader wel! Boutje is een ware knutselkoning en weet alle afgedankte spullen om te toveren tot de meest waanzinnige uitvindingen. De sjieke buren staan te popelen om zijn creaties te bemachtigen. Maar ondertussen...

Ondanks het avontuurlijke en creatieve leven dat Boutje leeft heeft hij grote zorgen. Want hoe kan hij samen met zijn nieuwe vrienden zijn vader helpen, die diep in de penarie zit? Boutje van de Rommelberg is een nieuwe muziektheatervoorstelling voor kinderen gemaakt door het Epos Ensemble en Benjamin Murck, naar het gelijknamige boek van Mirjam Oldenhave en Rick de Haas. De voorstelling is een combinatie van theater en klassieke muziek.

Vanaf mei 2023 zal deze kennismaking met klassieke muziek, vertelkunst, blaasinstrumenten en theater te zien zijn op scholen, in bibliotheken, op festivals en in concertzalen. 

Poster Boutje
Poster van de voorstelling 'Boutje van de Rommelberg' door Epos Ensemble

Waarom steunt het Cultuurfonds Flevoland Boutje van de Rommelberg?

Stichting Muziek Spektakel ontvangt 5000 euro voor een nieuwe muzikale kindervoorstelling dat kinderen kennis leert maken met klassieke muziek.

  • Het Epos Ensemble domineert diverse kunstdisciplines en werkt samen met lokale kunstenaars en organisaties om zo het cultureel aanbod in Flevoland structureel te versterken.
  • De voorstelling is te zien op veel verschillende locaties zodat het zo veel mogelijk kinderen bereikt.
  • In Flevoland is er een behoefte aan aanbod met klassieke muziek voor kinderen. Dit project biedt dit. 

Een tof idee voor een cultureel project in Flevoland?

Lees op de pagina van het Cultuurfonds Flevoland over de mogelijkheden en doe je aanvraag!