Buiten de dijken

Buiten de (gebaande) Dijken

openluchtspel Buiten De Dijken
Aangevraagd door
Stichting Buiten de dijken
Bijdrage
€ 7.500,00
Werkterrein
theater, dans en film

Stap een dag buiten de dijken, buiten de gebaande paden, waar je gelijkgestemden ontmoet en geniet van een parade aan podiumkunst, muziek en heerlijk eten en drinken. Dit nieuwe festival in het Hemmeland-gebied, gemeente Waterland, is echter meer dan alleen een festival. Het is een gemeenschap waar gesprekken worden gevoerd over de wereld van morgen.

Bouwen, bespreken en bluegrass

Buiten de Dijken viert kunst, cultuur en muziek in een betoverende natuurlijke omgeving. Ga wandelen met artiest Tim Knol, ga in gesprek met filosoof Karim Bennamar, neem deel aan hands-on onderzoek naar menselijke interacties, bouw je eigen duurzame huis of trek je dansschoenen aan en geniet van de meeslepende bluegrass klanken van Blue Grass Boogiemen.

Of je nu een ervaren kunstliefhebber bent of gewoon op zoek bent naar een nieuwe uitlaatklep, Buiten de Dijken inspireert en verrast. Het festivalterrein biedt de mogelijkheid om rustig te ontspannen, te genieten van heerlijk eten en drinken en te luisteren naar muziek en theater. Tegelijkertijd kun je jezelf onderdompelen in boeiende gesprekken en interactieve kunst.

Microgemeenschap

Te midden van de grote vraagstukken waar onze maatschappij voor staat, gelooft Buiten de Dijken dat vernieuwing begint met gedurfde en soms ogenschijnlijk onmogelijke ideeën. Het festival daagt je uit om anders te kijken, te denken en te handelen.

Als jaarlijks evenement vormt Buiten de Dijken een bruisende microgemeenschap waar bezoekers opnieuw verbinding maken. Het is een plek waar mensen de waarde ervaren van het aangaan van gesprekken, nieuwsgierig zijn en samen ideeën verkennen. Buiten de Dijken koestert de hoop dat deze verwondering en dialogen ook buiten het festivalterrein hun weg vinden naar het 'echte' leven, waardoor onze samenleving sterker, inclusiever en innovatiever wordt.

Buiten de Dijken nodigt je uit om jezelf open te stellen voor het onbekende, je horizon te verbreden en de kracht van kunst en creativiteit te ontdekken. Samen zetten we stappen in de richting van een betere toekomst, waar nieuwe perspectieven en ideeën ons leiden naar een wereld vol mogelijkheden.

Buiten de dijk relax

Waarom steunt het Cultuurfonds Noord-Holland Buiten de Dijken?

  • Buiten de Dijken gelooft in vernieuwing en de kracht van gedurfde ideeën. Het festival daagt bezoekers uit om anders te kijken, te denken en te handelen.
  • Verbinding en dialoog: Buiten de Dijken creëert een bruisende microgemeenschap waar verschillende mensen met elkaar in contact komen, waardevolle gesprekken voeren en samen ideeën verkennen.
  • Talentontwikkeling: Het festival biedt een podium aan diverse artiesten, musici en denkers, waardoor talentontwikkeling wordt gestimuleerd. Het festival geeft opkomende en gevestigde kunstenaars de mogelijkheid om hun werk te presenteren en hun grenzen te verleggen.
  • Maatschappelijke impact: Buiten de Dijken is niet alleen een festival, maar ook een gemeenschap waar gesprekken worden gevoerd over de wereld van morgen. Door mensen samen te brengen, wil het festival bijdragen aan een sterke, inclusieve en innovatieve samenleving.

Een idee voor een cultuurproject in Noord-Holland?

Het Cultuurfonds heeft in elke provincie een afdeling die lokale of regionale projecten ondersteunt. Weten of jouw project in aanmerking komt voor een bijdrage van het Cultuurfonds Noord-Holland?

Dit project kreeg een toekenning uit: