Oxygen delusion

Choreograaf Jennifer Romen bestormt het theater

dansproductie Delusion
Aangevraagd door
Stichting Oxygen
Bijdrage
€ 20.000,00
Werkterrein
theater, dans en film
Bereik
12.500 bezoekers

Strakke choreografieën, beeldende illusies en een mix van dansstijlen. Je zou Jennifer Romen en haar Oxygen-crew kunnen kennen van televisieprogramma’s als Dance Dance Dance en DanceSing. Delusion is haar eerste avondvullende dansvoorstelling.

Jennifer Romen is geen onbekende in de danswereld. Ze begon op 12-jarige leeftijd met hiphop en deed mee aan danswedstrijden. Als solist werd ze drievoudig Europees Kampioen, drievoudig Wereldkampioen en won ze de World Dance Sport Games in Taiwan. Ze groeide uit tot een begrip in de hiphop-scene en richtte in 2015 dansgezelschap Oxygen op.

Waarom steunt het Cultuurfonds Delusion? 

Jennifer Romen is een jonge, ambitieuze choreograaf die indruk maakt met haar gezelschap Oxygen. Delusion is een visueel hoogstandje dat het publiek meeneemt op reis van adolescentie naar volwassenheid.

  • Er is veel vraag naar haar werk. Met deze voorstelling reist Oxygen langs 45 theaters in alle uithoeken van het land.
  • Jennifer Romen mixt spektakel, wedstrijddansen met klassiek ballet, moderne dans en hiphop en vormt daarmee de ideale opstap naar het theater voor een publiek dat daar nog nooit geweest is.
  • Met Oxygen coacht en begeleidt Jennifer Romen jonge dansers op hun weg naar een professionele carrière.

Geef aan cultuur

Help jonge choreografen als Jennifer Romen zich te ontwikkelen. Word donateur of doe een eenmalige gift. Elk bedrag, hoe klein ook, is welkom.

Dit project kreeg een toekenning uit: