Power header min

Kracht door generaties

dansproductie POWER
Aangevraagd door
Stichting Lloydscompany
Bijdrage
€ 20.000,00
Werkterrein
theater, dans en film

In POWER komen hiphop en de afschaffing van slavernij samen. In dit tweeluik neemt Lloydscompany je mee op de persoonlijke reis die de makers aflegden in hun leven.

Intergenerationele uitwisseling en empowerment

In POWER brengen vier dansers – twee mannen en twee vrouwen – verhalen tot leven die diepgeworteld zijn in intergenerationele uitwisseling en empowerment. De voorstelling markeert zowel 50 jaar hiphop als 150 jaar afschaffing van de slavernij. Dit tweeluik combineert krachtige hiphop-choreografieën met storytelling, film en muziek.

Persoonlijke en collectieve geschiedenis

De choreografieën van Lloyd Marengo en Sheree Lenting laten zien hoe verschillende generaties elkaar steunen binnen de hiphopcultuur. I Am My Ancestors’ Wildest Dreams door Sheree Lenting gaat over vrouwelijke kracht en uitwisseling tussen generaties. En Still Going Strong van Lloyd Marengo laat met breakdance de ervaringen zien van twee mannelijke dansers met een lichamelijke beperking. Deze persoonlijke verhalen worden verbonden met de grotere geschiedenis van de Afrikaanse diaspora.

Een prijswinnend stuk

Sheree Lenting won de BNG Bank Dansprijs 2024 voor haar werk aan I Am My Ancestors’ Wildest Dreams. Haar prijswinnende choreografie brengt volgens de jury emoties naar boven en belicht maatschappelijke thema's op een unieke manier.

Sheree Lenting wint BNG Bank Dansprijs 2024 scaled e1715593485361

Waarom steunt het Cultuurfonds POWER?

  • POWER vertelt verhalen die herkenbaar zijn voor mensen met een migratieachtergrond, maar ook voor iedereen die reflecteert op de eigen roots.
  • De voorstelling viert de rijkdom van verschillende culturen en de kracht van intergenerationele verbindingen.
  • Met hiphop, storytelling, film en muziek creëert POWER een meeslepende ervaring die zowel artistiek als maatschappelijk relevant is.

Heb jij een idee voor een podiumproductie?

Het Cultuurfonds ondersteunt bijzondere projecten van talentvolle (nieuwe) makers. Benieuwd of je in aanmerking komt voor een financiële bijdrage?

Dit project kreeg een toekenning uit: