Boze boeren 1

De boeren zijn boos

theaterproductie Boze Boeren
Aangevraagd door
Stichting Oostvogels
Bijdrage
€ 25.000,00
Werkterrein
ZOZ
Bereik
2.500 bezoekers

Althans, dat zeggen de media. ‘De boeren pikken het niet langer’. ‘#nofarmersnofood’? De beelden van boze boeren op tractors zijn overweldigend. Maar zijn boeren wel zo boos? En wie zijn die boeren eigenlijk?

Fonds ZOZ steunt de theatervoorstelling Boze Boeren, waarin Ilse Oostvogels onderzoekt hoe het is om vandaag de dag boer te zijn. Ze focust daarbij op het welzijn en de gevoelens van jonge boeren. Hoe ziet hun toekomst eruit in een wereld die snel verandert? Hoe vinden zij het om steeds maar weer geframed te worden als boze boer?

Minder boze boer

Waarom steunt het Cultuurfonds Ilse Oostvogels?

Ilse Oostvogels maakt ‘documentair theater’: theater waarvoor ze grondig onderzoek doet en samenwerkt met de mensen over wie ze een voorstelling maakt. Ze onderscheidt zich door haar ervaring met het theatraliseren van maatschappelijke thematieken.

  • Ilse Oostvogels is goed in het openbreken van hokjes en verbindt. Ze laat grenzen tussen professionals uit de theatersector en professionals uit de agrarische sector verdwijnen.
  • Ze brengt ongehoorde kanten van een verhaal op het toneel en creëert een indringende confrontatie tussen de situatie waarin het onderwerp van haar voorstelling zich bevindt en het publiek.
  • Er is behoefte aan nuancering in het boerendebat.
  • De focus van deze voorstelling ligt op het verminderen van polarisatie.

Theater tegen polarisatie

Fonds ZOZ zoekt en ondersteunt bijzondere verhalen in de Nederlandse samenleving. Verhalen die raken, schuren, verbinden, de wereld bevragen of je aan het denken zetten.

Dit project kreeg een toekenning uit: