Huis vol verhalen

De Grote Kerk Breda: huis van verhalen

Huis van Verhalen - Digitale Storytelling Grote Kerk Breda 2022-2024
Aangevraagd door
Stichting Grote Kerk Breda
Bijdrage
€ 30.000,00
Werkterrein
erfgoed & monumentenzorg
Bereik
280.000 bezoekers

De Beeldenstorm, Dominee Vincent van Gogh (de opa van), het mausoleum van de Nassaus. Er huizen verschillende bijzondere verhalen in De Grote Kerk van Breda. Die verhalen maken van het Rijksmonument het kloppende hart van de stad.

Via digitale applicaties en fysieke interventies wil de Onze Lieve Vrouwekerk, zoals de kerk ook genoemd wordt, al die verhalen ontsluiten. Zo wordt de kerk een ruimte waar verschillende perspectieven samenkomen.

Plafond foto Arjan Bronkhorst

Waarom steunt het Cultuurfonds de Grote Kerk Breda?

De Grote Kerk is een Rijksmonument, een van de vier topmonumenten in Brabant. Het mausoleum van de Nassaus, in de Prinsenkape, is van grote historische waarde. Het grafmonument van Graaf Engelbrecht II is het vroegst bekende renaissance beeldhouwwerk van de noordelijke Nederlanden.

  • Huis van verhalen schept ruimte voor verschillende perspectieven op de vele verhalen van de Grote Kerk Breda en voor de verhalen van de bezoeker zelf.
  • Door de verhalen aan te laten sluiten bij hedendaagse, maatschappelijke, sociale en culturele ontwikkelingen krijgt de kerk weer actuele betekenis.
  • De kerk wil bezoekers een interactieve en caleidoscopisch ervaring bieden.


Lamp

Meer weten?

Lees meer over de plannen van de Grote Kerk Breda.


Binnenkijken in de Grote Kerk Breda

Ook bijzondere verhalen ontsluiten?

Erfgoed symboliseert de geschiedenis van onze maatschappij. Wil je sporen uit het verleden ontleden, zodat de waardering voor erfgoed kan worden doorgegeven aan nieuwe generaties?