Img25626 orig

Kika, de dochter

Dochter
Aangevraagd door
Stichting PAKS (Performing Arts Kika Sprangers) Music
Bijdrage
€ 12.500,00
Werkterrein
muziek

Ieder kind wordt op een bepaald moment in zijn leven bewust van de wereld om zich heen. Dit moment staat centraal in de muziekvoorstelling Dochter van Kika Sprangers. Luister naar haar verhaal over opgroeien en het vinden van je eigen stem te midden van een voortdurend veranderende wereld.

Kika’s stem

Dochter gaat naast bewustwording en het vinden van je eigen stem ook in op de moed om jezelf uit te spreken, vooral als vrouw. Dit doet Kika door het publiek mee op een persoonlijke reis door haar leven en de vragen die ze zichzelf heeft gesteld. Uiteindelijk toont ze ook wie zij nu is, na deze reis. Een krachtige en ambitieuze muzikante die nooit de gemakkelijke weg heeft gekozen. Inspiratie haalt Kika onder andere uit het bekende boek Ronja de Roversdochter van Astrid Lingren. Ronja maakt als personage indruk op Kika vanwege haar groei, zelfstandigheid, moed en onbevangenheid.

Samenspel

Dochter is geen gewoon concert, maar eerder een muziektheatervoorstelling. De voorstelling bestaat uit een naadloos samenspel tussen veelzijdige koorzang van negen zangeressen. De stemmen worden begeleid door de klanken van Kika Sprangers' saxofoon. Met muziek, tekst en geënsceneerde lichtinstallaties nemen de musici het publiek mee op een avontuurlijke reis.

Achtergrond

De oorspronkelijke versie van deze productie werd in 2021 gecreëerd in opdracht van de Nationale Jeugdorkesten Nederland tijdens de Muziekzomer Gelderland. In 2021 ontving Kika Sprangers ook Rogier van Otterloo Award van het Cultuurfonds.

Waarom steunt het Cultuurfonds Dochter?

  • Dochter vertegenwoordigt artistieke vernieuwing binnen de Nederlandse cultuurscene, met een unieke combinatie van muziek, theater, en visuele elementen.
  • Dochter behandelt een maatschappelijk relevant thema: de bewustwording en positie van vrouwen in de wereld, het belang van rolmodellen en de empowerment van vrouwen.
  • De combinatie van muziek, theater, en visuele elementen maakt het project aantrekkelijk voor een breed publiek.

Heb jij een uniek idee voor een muzikaal project?

Maar heb je geld nodig om dit te realiseren? Wie weet kan het Cultuurfonds jou helpen! Bekijk de mogelijkheden.