Eco e1681715410260

Een ecosysteem op een vierkante meter

Educatie moestuinpakket Ecologische Vierkante Meters
Aangevraagd door
Stichting Sociale Moestuin Sliedrecht
Bijdrage
€ 4.600,00
Werkterrein
natuur

Biodiversiteit is een complex begrip, maar Moestuin Sliedrecht maakt het toegankelijk voor iedereen met hun ecologische vierkante meters. Deze ‘moestuin’-pakketten bieden een eenvoudige manier om kleine natuurgebieden te creëren, waar dan ook. Of je nu een tuin hebt, een balkon, of een gemeenschappelijke ruimte, je kunt een positieve bijdrage leveren aan de natuur.

De ecologische vierkante meters bevatten een mix van kleurrijke bloemen, inheemse planten, insectenheuvels en huisjes. Hiermee wil Moestuin Sliedrecht op verschillende locaties in de gemeente een scala aan diersoorten aantrekken en meer groen introduceren. Een duidelijke handleiding is inbegrepen, zodat iedereen, ongeacht ervaring, zijn eigen kleine stukje natuur kan creëren. En als het toch wat ingewikkeld lijkt, staat er een moestuinteam klaar om te helpen.

Waarom draagt het Cultuurfonds Zuid-Holland bij aan het uitdelen van moestuinpakketten?

  • Educatie staat centraal: Door actief bezig te zijn met de ecologische vierkante meters, leer je over de werking van biodiversiteit en waarom het zo belangrijk is;
  • Het draagt bij aan de toegankelijkheid van biodiversiteit. Extra ondersteuning wordt geboden om de aanleg van biodiverse vierkante meters voor iedereen mogelijk te maken, ongeacht taalbarrières of fysieke beperkingen.

Bijdragen aan meer biodiversiteit?

Geef aan het Cultuurfonds. Jouw steun helpt ons om nog meer impact te maken op het gebied van natuurbescherming, educatie en biodiversiteit. Samen kunnen we bouwen aan een veerkrachtige en duurzame natuur voor de toekomst.

Dit project kreeg een toekenning uit: