BB1

Buurtvergroeners bootcamp voor groene strijders

educatieproject Buurtvergroeners Bootcamp
Aangevraagd door
Stichting Guerrilla Gardeners
Bijdrage
€ 5.000,00
Werkterrein
natuur
Doel
20 nieuwe initiatieven

Wil je graag meer groen in de buurt? En wil je daar een initiatief voor starten, maar heb je geen idee hoe je dat doet? Guerrilla Gardeners geeft je een spoedcursus in het opzetten van groene bewonersinitiatieven: het buurtvergroeners bootcamp.

In een leertraject van drie maanden leer je hoe je buurtbewoners aanhaakt, kunt samenwerken met de gemeente en hoe je financiering verkrijgt. Alle ingrediënten voor een geslaagd project komen aan bod. Leuke bijkomstigheid: je leert andere buurtvergroeners kennen.

BB2

Hoe vraag ik financiering aan?

Guerrilla Gardeners kwam op het idee van het bootcamp omdat de stichting steeds meer vragen als ‘hoe zorg ik dat mijn project blijft bestaan?’ en ‘hoe vraag ik financiering aan?’ kreeg. Door de krachten te bundelen in een leertraject komen meer initiatieven daadwerkelijk van de grond. Dat zorgt weer voor groenere buurten.

Waarom steunt het Cultuurfonds het buurtvergroeners bootcamp?

Guerrilla Gardeners zet zich in voor meer groen in de stad. Door potentiële initiatiefnemers op te leiden verbreden zij op een inventieve manier hun reikwijdte.

  • Na afloop van het traject zijn initiatiefnemers krachtiger in het aanjagen van meer groen in de buurt. Hun netwerk, kennis en vaardigheden zijn vergroot.
  • Deelnemers aan de bootcamp werken toe naar een concrete groene activiteit in de buurt.
  • Het cursusmateriaal bestaat naast inhoudelijke informatie uit opdrachten die na het uitvoeren een concreet stappenplan voor je eerste groene buurtactiviteit.
BB3

Hey buurtvergroener! Kunnen wij je helpen?

Nu je weet hoe je in je eigen buurt een groen initiatief kunt starten is het tijd om financiering aan te vragen. Dat kan bij ons. Wil je weten wat we je kunnen bieden? Kijk of je terecht kan bij een van onze afdelingen!

Dit project kreeg een toekenning uit: