Maxresdefault

Viering van ritme

Festival of the Drums 2023
Aangevraagd door
Stichting Multiculturele Organisatie Almere
Bijdrage
€ 6.000,00
Werkterrein
muziek

Bij het Festival of the Drums draait alles om de krachtige en ritmische wereld van drums, trommels en percussie. Geniet van de verschillende brassbands met hun opzwepende beats en warme klanken of doe zelf mee aan de battle!

Festival of The Drums is er speciaal om deelnemers en publiek van alle achtergronden en leeftijden samen te brengen. Ooit begonnen als de befaamde "Battle of the Drums," heeft het festival nu met een nieuwe naam en aanpak een festival gecreëerd dat een nog breder publiek aanspreekt.

Het festival organiseert nu bijvoorbeeld voor jongeren een mini-battle. Het maakt niet uit of je hebt leren spelen op school of dat drummen je grootste passie is. Jongeren krijgen hier allemaal de kans om hun talent te laten zien en misschien zelf een prijs te winnen!

Daarnaast biedt het festival verschillende workshops aan. Leer bijvoorbeeld zelf drummen, trommelen, of percussie spelen. Of bouw je eigen drums en trommels. Dans je liever? Geen probleem, beweeg je op de ritmes die op het festival tot leven komen. En net als op inmiddels elk festival is er hier ook wat te eten. Geniet van een snack bereid in het land van een van de drummers die je op dit festival kunt tegenkomen.

Het Festival of the Drums is al met al een viering van ritme, cultuur en gemeenschap.

Waarom ondersteund Cultuurfonds Flevoland Festival of the Drums?

  • Het festival is er voor een groot publiek toegankelijk. Of je nu 1 of 100 bent.
  • Het festival is uitgebreid met verschillende workshops en een kinderprogrammering
  • Het festival is een mooie manier om aandacht te schenken aan deze vorm van muziek.

Bezig met een cultuurproject in Flevoland?

Maak kans op een bijdrage. Kijk op de pagina van Cultuurfonds Flevoland of je in aanmerking komt.