Frommerman Eric Corton Eenzame kerst met Frommermann Corton Maurice Lammerts van Bueren scaled

Kerst is niet altijd gezellig

Frommermann en Eric Corton - Eenzame Kerst
Aangevraagd door
Stichting Frommermann
Bijdrage
€ 7.500,00
Werkterrein
muziek

De dagen worden langer en kouder en de straten zijn verlicht. De kerst komt eraan. Voor velen is dit een tijd van samen zijn en gezelligheid. Maar dit is niet voor iedereen vanzelfsprekend. In de muziekvoorstelling van vocaal ensemble Frommerman gaat over waar iets waar we het weinig over hebben, maar allemaal wel eens bang voor zijn geweest: een eenzame kerst.

Paniek tijdens de feestdagen

Speciaal voor Frommermann schreef acteur, schrijver en muzikant Eric Corton een kerstvertelling over een man met goede bedoelingen en verkeerde keuzes. Een verhaal over de arrogante rust die we voelen, die plotseling verandert in pure paniek wanneer het kerstdiner voor de deur staat. Het gaat over ons krampachtig vastklampen aan alles wat we denken te moeten vasthouden, en uiteindelijk het loslaten ervan. Het gaat over de mogelijkheid om vrede te vinden in een kerst die eenzaam lijkt. Want wat is die eenzaamheid eigenlijk? En wanneer begint die echt pijn te doen? Het is een verhaal over de rollercoaster van emoties tijdens de feestdagen en het vinden van betekenis, zelfs als het lijkt alsof eenzaamheid overheerst…

Samenzang tijdens de kerstdagen

Vocaal ensemble Frommermann verweeft het verhaal met virtuoze samenzang, humor en liederen die vele genres doorkruisen, als een warm mes door de kerstboter. Frommermanns missie is sinds het hun bestaan ongewijzigd: het brengen van de heerlijkste muziek op het hoogste niveau, ook tijdens de feestdagen.

1 Frommermann Eric Corton

Waarom steunt het Cultuurfonds Eenzame kerst?

  • Dat een schrijver een echt nieuw werk creëert voor een muzikale voorstelling als deze is uniek.
  • De voorstelling erkent dat de feestdagen niet voor iedereen synoniem is met warmte en gezelligheid. Iets waar weinig over wordt gesproken.
  • Voor het eerst gaat het in de rijke kerstconcerttraditie van Frommermann om een échte kerstvertelling.
  • Tijdens de voorstelling zullen vertelling en muziek elkaar op humoristische en soms licht ironische wijze bevragen, aanvullen en becommentariëren.

Steun jij met ons projecten die moeilijke onderwerpen bespreekbaar maken?

Geef aan het Cultuurfonds. Wij investeren elk jaar ruim 35 miljoen euro in cultuur en natuur. Dat geld gaat naar zo’n 3.500 projecten door heel Nederland en het Caribisch deel van ons koninkrijk.